Πετρέλαιο θέρμανσης: Έκτη φθηνότερη χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα

Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο δελτίο της Κομισιόν οι πιο φθηνές χώρες στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι κατά σειρά, η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ελλάδα και η Τσεχία.

Την έκτη θέση ανάμεσα στις φθηνότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, μεταξύ 26 κρατών-μελών κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο καυσίμων της Κομισιόν.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, στην επίδοση αυτή συντελούν, τόσο η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό που είναι 25 λεπτά ανά λίτρο, όσο και η έκπτωση 7,5 λεπτών ανά λίτρο που παρέχει η HELLENiQ ENERGY από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, η οποία χορηγείται σε όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Σημειώνεται ότι εκπτώσεις εφαρμόζουν και οι εταιρείες εμπορίας του ομίλου της Motor Oil.

Όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο δελτίο της Κομισιόν (με στοιχεία 14 Νοεμβρίου) οι πιο φθηνές χώρες στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι κατά σειρά, η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ελλάδα και η Τσεχία. Ως ακριβότερες εμφανίζονται, Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ρουμανία και Σουηδία.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης χθες σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν 1,29 ευρώ το λίτρο.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Υποχώρησαν οι τιμές σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και ρεύμα

Πετρέλαιο κίνησης: Δεκέμβριος με επιστροφή της επιδότησης στο ντίζελ

Παρατείνονται έως τέλος Νοεμβρίου οι εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσηςΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *