Παρουσία Κεραμέως αποφασίζουν για τα Λύκεια οι ειδικοί – Ανακοινώσεις ίσως και σήμερα

Ελλάδα

Με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, συνεδριάζει από το πρωί της Τετάρτης (07.04.2021) η επιτροπή των ειδικών για το αν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν τα σχολεία να ανοίξουν ξανά.

Συζητείται το άνοιγμα των λυκείων και είναι πιθανό, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα. Η Νίκη Κεραμέως θα μεταφέρει στην επιτροπή της εισήγηση της κυβέρνησης, που θέλει τη Δευτέρα 12 Απριλίου να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου, για να ακολουθήσουν τα Γυμνάσια μια εβδομάδα μετά, στις 19 Απριλίου.

Η ανησυχία στρέφεται κυρίως στην Γ΄ τάξη του Λυκείου, η οποία έχει μπροστά της τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τεχνικά θεωρείται δύσκολο να λειτουργήσει μόνο μία τάξη, δηλαδή η Γ’ Λυκείου, καθώς είναι δύσκολο οι καθηγητές τη μία ώρα να διδάσκουν με φυσική παρουσία, και την άλλη ώρα να διδάσκουν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου με τηλεκπαίδευση.

Στο τραπέζι βρίσκεται προς συζήτηση και η πρόταση όλες οι τάξεις του Λυκείου να ανοίξουν στις “κόκκινες” ή “βαθιά κόκκινες” περιοχές και σε περιοχές με χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο να ανοίξουν και τα Λύκεια και τα Γυμνάσια.

Ωστόσο αυτό το σενάριο προκαλεί προβληματισμό, καθώς θα δημιουργήσει ανισότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

To άρθρο Παρουσία Κεραμέως αποφασίζουν για τα Λύκεια οι ειδικοί – Ανακοινώσεις ίσως και σήμερα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *