Παρουσίαση του αντιδραστήρα ψυχρής καύσης

Επιστήμη & Τεχνολογία


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022, 11:15

Bίντεο – Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Δημαρχείο Περιστερίου η παρουσίαση από τον Πέτρο Ζωγράφο και την επιστημονική του ομάδα του αντιδραστήρα ψυχρής καύσης μεγάλης ισχύος.

Η παρουσίαση γίνεται στο επιστημονικό κοινό. Ο αντιδραστήρας ψυχρής καύσης  (που δεν λειτουργεί όπως οι συμβατικές μηχανές εσωτερικής καύσης με ρυπογόνους υδρογονάνθρακες),  έχει τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως 50 Κw.

Δείτε live την παρουσίαση από την τηλεόραση της «Ζούγκλας»:

 

 

Το επιστημονικό ενδιαφέρον μίας τέτοιας παρουσίασης είναι προφανώς αυτονόητο. Καθηγητές Πανεπιστημίων και γνωστοί επιστήμονες στον τομέα των Φυσικών Επιστημών παρακολουθούν την εξέλιξη της εφεύρεσης του Πέτρου Ζωγράφου και της επιστημονικής του ομάδας σε μία μάλιστα χρονική περίοδο με έντονα ενεργειακά αδιέξοδα σε πλανητικό επίπεδο.

Όταν ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίαζε για πρώτη φορά τη συσκευή του, υποστηρίζοντας ότι με την ενέργεια που κατόρθωσε να παράξει παρακάμπτεται ο δεύτερος νόμος Θερμοδυναμικής του θεωρήματος του Carnot, μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας τον χλεύασε.

Το 2021 όμως ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά ιδρύματα στον κόσμο, το Max Planck, ήρθε να τον επιβεβαιώσει ανακοινώνοντας πως με ειδικές ηλεκτροχημικές αντιδράσεις είναι δυνατή η μετατροπή χημικής ενέργειας σε ηλεκτρική μεγάλης ισχύος, χωρίς τον περιορισμό της αρχής του Carnot.

Σημειώνεται πως η «Ζούγκλα», εξ αρχής έχει αγκαλιάσει αυτήν την πρωτοποριακή εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου. Δείτε εδώ όλες τις εκπομπές που αφορούν τη συγκεκριμένη εφεύρεση.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος βρίσκεται στην παρουσίαση. Στην παραπάνω φωτογραφία συζητά με τον Πέτρο Ζωγράφο για τον αντιδραστήρα ψυχρής καύσης ,τις δυνατότητες και τη σημασία του. 

Διαβάστε τι έλεγε τότε, πριν δύο χρόνια, ο Πέτρος Ζωγράφος στη «Ζούγκλα» για την κρίση στις τιμές των υδρογονανθράκων και τη μεγάλη σημασία της εφεύρεσής του:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το Δημαρχείο Περιστερίου:


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022, 13:23

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.