Παρέμβαση Καραμανλή για τις παρακολουθήσεις: «Πρέπει να ριχτεί άπλετο φως, να ξεκαθαρίσει το ζήτημα»

Πολιτική


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022, 21:37

Εκδήλωση μνήμης για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Ανωγειανού πολιτικού κι επιστήμονα, Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη που σφράγισε με έργο του μεγάλα αναπτυξιακά έργα τόπου, πραγματοποιεί  απόψε στα Ανώγεια ο ομώνυμος δήμος, στο θέατρο «Νικος Ξυλουρης».

«Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ήταν ένας άκαιρος άνθρωπος, ευθύς, ντόμπρος και αληθινός. Ήταν ένας ντόμπρος άνθρωπος, όταν πίστευε κάτι το πίστευε με βάθος. Όταν θύμωνε, σκοτείνιαζε ο ουρανός, όταν χαιρόταν φωτιζόταν το πρόσωπό του», ανέφερε ο κ. Καραμανλής κατά την έναρξη της ομιλίας του, «δεν ήταν εύκολος άνθρωπος, είχε ισχυρές αντιλήψεις που υπερασπιζόταν παθιασμένα», πρόσθεσε.

«Ήταν επίμονος. Δεν το έβαζε ποτέ κάτω. Ποτέ! Είχε το θάρρος της γνώμης του, ακόμα και όταν ήξερε ότι δεν ήταν δημοφιλής ή εκείνη που θα επικρατούσε. Τον θυμάμαι να υποστηρίζει τις σκέψεις του με πείσμα, με ζέση. Συχνά κόντρα σε όλους τους άλλους. Σε πολλές από αυτές που δεν μπόρεσε να επιβάλλει, αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι είχε δίκιο. Η φύση του τον οδηγούσε όχι πολύ σπάνια σε διάφορες και συγκρούσεις, πάντα με ευπρέπεια, αλλά με πάθος και πίστη», τόνισε.

Παράλληλα συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Είναι όμως κι αυτό δείγμα ανθρώπου καθαρού και έντιμου, με ξεκάθαρες ιδέες και σταθερό στα ιδανικά του».

Όπως είπε: «Ο νεαρός γιατρός από τα Ανώγεια εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Μάιο του μακρινού 1958. Γόνος μεγάλης και ιστορικής οικογένειας. Επιστρατεύτηκε να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο, τότε της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και όπως ο ίδιος διηγείτο, ήταν μία σειρά συμπτώσεων που οδήγησαν στην εκλογή του».

Πολύ βαρύ και σοβαρό χαρακτήρισε το ζήτημα με τις παρακολουθήσεις ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «πολύ βαρύ και σοβαρό αυτό που ταλανίζει την ζωή του τόπου», ανέφερε συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να ριχτεί άπλετο φως, να ξεκαθαρίσει το ζήτημα».

«Όλα στο φως και από και πέρα απαραίτητες οι διορθώσεις του θεσμικού πλαισίου που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών», τόνισε.

Δείτε τις ομιλίες στη εκδήλωση:

 

 

Πηγή: neakriti.gr 

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.