Παναγιωτόπουλος: Στήριξη των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών στην παραγωγή αμυντικού υλικού

Πολιτική

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων – Άμυνας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που αφορούν στην παραγωγή αμυντικού υλικού (defence capabilities), καθώς θα συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας, μέσω της υλοποίησης της Στρατηγικής Πυξίδας της Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα, θα έχουν θετικό αποτύπωμα στην ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία, στην ενίσχυση των εθνικών αμυντικών βιομηχανιών, αλλά και στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε την ενεργό ελληνική συμμετοχή στις προαναφερθείσες πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας και στη διαμόρφωση ενός οργάνου για την υλοποίηση των κοινών προμηθειών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα (EDIRPA), τις οποίες χαρακτήρισε ως ευκαιρία για τα Κράτη-Μέλη, αφού θα συντελέσουν τόσο στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας όσο και στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας στρατιωτικού εξοπλισμού, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *