Ο Ντελ Τόρο για την νέα ταινία του Ινιάριτου: «Είναι από τα πιο δυνατά πράγματα που έχω δει»

Ελλάδα

Το «Bardo», η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου έχει θαυμαστές αλλά και πολλούς που απορούν με το μήνυμα της, διχάζοντας κριτικούς και κοινό. Είναι άραγε ένα έργο βαθύ ή προσχηματικό, ρωτούν οι περισσότεροι.

Στην ταινία του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου παρουσιάζεται η εκτεταμένη, βαθιά προσωπική ιστορία ενός δημοσιογράφου και κινηματογραφιστή που επιστρέφει στη γενέτειρά του την Πόλη του Μεξικού μετά από δεκαετίες που έζησε στις ΗΠΑ, έχει διχάσει κριτικούς και κοινό για το ηδονιστικό, ελεύθερο ύφος της.

Το «Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths» έχει σίγουρα έναν θαυμαστή, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Ο σκηνοθέτης συντόνισε μια επί σκηνής εκδήλωση Q&A για το «Bardo» στο Μουσείο της Ακαδημίας του Λος Άντζελες, στην οποία συμμετείχαν ηθοποιοί που έπαιξαν στην ταινία, μέλη του συνεργείου, αλλά και ο σκηνοθέτης της ταινίας Ινιάριτου.

Κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων σχολίων του, ο ντελ Τόρο μίλησε ξεκάθαρα για το τι αισθάνεται για την ταινία, ενώ εξέφρασε τη δυσπιστία του για όποιον την απορρίπτει επειδή του φαίνεται μπερδεμένη ή επιτηδευμένη.

«Bardo σημαίνει “limbo” δηλαδή αβεβαιότητα»

«Η ταινία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δυνατά πράγματα που έχω δει όσον αφορά τον κινηματογράφο, τον καθαρό κινηματογράφο», είπε ο ντελ Τόρο στην εισαγωγή του.

«Σε όποιον έχει σύγχυση σχετικά με την πλοκή και περί τίνος πρόκειται, τα συλλυπητήριά μου. Το γεγονός είναι ότι η ταινία ονομάζεται “Bardo”, που σημαίνει “limbo – αβεβαιότητα”, και ξεκινά με έναν τύπο που προσπαθεί να πετάξει και τελειώνει με το να πετάει τελικά, και δεν το καταλαβαίνουν; Είμαι έκπληκτος» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξηγήσουμε πώς μια από τις πτυχές που έχουν συζητηθεί λιγότερο από την ταινία είναι η κινηματογράφησή της, την οποία βρίσκω συγκλονιστική. Βλέποντας έναν Βαν Γκογκ και ζητώντας μια γνώμη, κι αυτή είναι: “Λοιπόν, πρόκειται για μερικά λουλούδια σε μια γλάστρα”.

Τα λουλούδια είναι εντάξει, η γλάστρα είναι ωραία, αλλά κανείς δεν μιλάει για τις πινελιές, τα χρώματα, τη χρωματική παλέτα. Είναι εκπληκτικό για μένα. Όλοι εδώ έκαναν απίστευτη δουλειά. Κάθε πλάνο και κάθε σκηνή είναι μια μία τις υψηλότερες προδιαγραφές και το πιο δύσκολο πράγμα στον κινηματογράφο».

Ο Ινιάριτου μάλιστα είπε στον φίλο του: «Πρέπει να γράψεις την κριτική».

To άρθρο Ο Ντελ Τόρο για την νέα ταινία του Ινιάριτου: «Είναι από τα πιο δυνατά πράγματα που έχω δει» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *