Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το «plan B», αν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα

Πολιτική

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα παραγωγής, εισαγωγών, εξαγωγών και αποθήκευσης και διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε, σήμερα, από την Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργειακών Κρίσεων του ΥΠΕΝ, για τα εναλλακτικά σενάρια που έχει επεξεργαστεί η Επιτροπή σε περίπτωση μειωμένης διάθεσης ή και πλήρους διακοπής ρωσικού φυσικού αερίου το φθινόπωρο και τον χειμώνα προς την Ευρώπη προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα παραγωγής, εισαγωγών, εξαγωγών και αποθήκευσης και διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ. Στη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έγινε, επίσης, εκτίμηση για την πορεία των διεθνών τιμών καυσίμων και η επίπτωση στις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Γ. Γεραπετρίτης, Α. Σκέρτσος, Κ. Σκρέκας, Πετραλιάς, Α. Σδούκου και από την πλευρά των φορέων της αγοράς οι κ.κ.. Α. Δαγούμας (πρόεδρος της ΡΑΕ), Γ. Στάσσης (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ), Κ. Ξιφαράς (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ), Μ.Ρ. Γκάλι (ΔΣ ΔΕΣΦΑ) και ο καθηγητής ενεργειακής οικονομίας του ΕΜΠ και σύμβουλος της κυβέρνησης, Π. Κάπρος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.grΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.