Ο ΕΟΦ απαγορεύει την κατανάλωση μαρμελάδας για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας

Υγεία

Να μην αγοράσουν και να μην καταναλώσουν τα προϊόντα WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD, NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE, καλεί τους καταναλωτές ο ΕΟΦ. Βρέθηκαν ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα υγείας.

Τα προϊόντα αυτά προωθούνται ως συμπλήρωμα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, δεν αποκλείεται να διακινούνται και στην Ελλάδα μέσω ίντερνετ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει ότι στα προϊόντα βρέθηκαν οι φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη  (tadalafil), χωρίς να δηλώνεται στη επισήμανση τους.

«Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων  προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», σημειώνεται.

Όλη η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης των Σουηδικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των  προϊόντων: WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD, NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται  ως συμπλήρωμα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν τα προϊόντα  βρέθηκαν  να περιέχουν  τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη  (tadalafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανση τους.

Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων  προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

To άρθρο Ο ΕΟΦ απαγορεύει την κατανάλωση μαρμελάδας για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *