Ο διευθυντής της ΣΕΚΑΠ ΑΕ στο CNN Greece: Υλοποιούμε δυναμικό πρόγραμμα πλήρους μετασχηματισμού

Οικονομία

Για την εξέλιξη της μεγάλης επένδυσης της JTI στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, μίλησε στο CNN Greece o κύριος Danilo Stojanovic, Διευθυντής Εργοστασίου ΣΕΚΑΠ ΑΕ, Μέλος του ομίλου εταιρειών JTI. Ο κύριος Stojanovic αποκάλυψε πως η επένδυση, που ξεκίνησε η JTI με την εξαγορά του εργοστασίου το 2018, έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα τα 30 εκατ. δολάρια και συνεχίζεται. Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι «περίπου το 30% των παραγόμενων προϊόντων προορίζεται για την εγχώρια αγορά ενώ περισσότερο από 70% για εξαγωγές οι οποίες κατευθύνονται σε 9 χώρες της Ε.Ε.».  

«Το 2021 η JTI αύξησε κατά 30% τον όγκο των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών καπνών που αγόρασε για τα προϊόντα της ανά τον κόσμο. Παράλληλα αποφάσισε να αυξήσει περαιτέρω κατά 30% τις προμήθειές της για το 2022, στηρίζοντας έμπρακτα τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές», τονίζει ακόμα μεταξύ άλλων ο κύριος Stojanovic. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του εργοστασίου στον τομέα των logistics, καθώς με την εισαγωγή συγκεκριμένων προγραμμάτων, η ΣΕΚΑΠ πλέον ανταποκρίνεται στα ζητούμενα των διεθνών εργοστασιακών προτύπων της JTI.

Σημαντικός τομέας για κάθε σύγχρονο εργοστάσιο είναι ο περιβαλλοντικός και πράγματι, όπως τονίζει στη συνέντευξή του ο κ. Stojanovic, «η JTI εφαρμόζει και στη ΣΕΚΑΠ την Παγκόσμια Στρατηγική EHS της JTI για την Υγιεινή και την Ασφάλεια και μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της συνολικής περιβαλλοντικής βιωσιμότητας», δίνοντας έμφαση στους τομείς της Ενέργειας, της διαχείρισης αποβλήτων και της μείωσης της χρήσης νερού.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.