Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας μέσα από τα μάτια ενός ερασιτέχνη

Αθλητικά

Βρισκόμαστε 22 ημέρες πριν  το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του ΣΕΓΑΣ με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια γιορτή για όλους. Δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, αφού κοινή συνισταμένη όλων των συμμετεχόντων είναι η αγάπη τους για τον αθλητισμό και για το τρέξιμο.

Κάθε αθλητής κουβαλά μαζί του και μια ξεχωριστή ιστορία και έτσι εφέτος, στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώνεται στις 11-12/11 από τον ΣΕΓΑΣ με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ, περισσότερες από 60.000 διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων θα ενωθούν.

Ανάμεσά τους και ο Βαγγέλης Στεφανίδης, ερασιτέχνης δρομέας, που στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου, βρίσκει την αφορμή να ξεπερνά κάθε χρόνο τον εαυτό του.

Διαβάστε παρακάτω σε 195 λέξεις τι σημαίνει Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας για εκείνον:

«40 χρόνια Αυθεντικός Μαραθώνιος λοιπόν. Εκατομμύρια ρυθμικές ανάσες, εκατομμύρια βήματα, χιλιάδες σκέψεις και συναισθήματα που κυμαίνονται από την απόλυτη έκσταση μέχρι τον απόλυτο τρόμο.

Αισιοδοξία, αμφιβολία, αμφισβήτηση, πειρασμός παραίτησης, πόνος, ανασυγκρότηση, επιμονή, είναι οι σχεδόν βέβαιοι σταθμοί της διαδρομής για όλους τους ημερόδρομους που στέκονται στην εκκίνηση στον Μαραθώνα.

Μπαίνεις σε μια διαδικασία τόσο σύνθετη και βαθιά, σχεδόν όσο και η ανθρώπινη ψυχή.

Όταν τρέχεις, μεγαλώνεις. Όχι προς τα πάνω ή προς τα μπροστά, αλλά προς τα μέσα. Το σώμα απλά ακολουθεί, αυτό που προστάζει η ψυχή.

Ανακαλύπτεις τη δύναμη και τη δυναμική σου. Η δειλή φιλοδοξία γίνεται ορμή και κατάκτηση. Η αμφιβολία γίνεται πίστη και η δύναμή σου γιγαντώνεται ώσπου όταν φτάνεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αισθάνεσαι έτοιμος να στείλεις το μήνυμα σε όλους, ότι καμία μάχη δεν χάνεται, αν πρώτα δεν δοθεί. Ένα μήνυμα που πρέπει να διαδοθεί ξανά και ξανά.

Αν ρωτήσει κανείς ξεχωριστά κάθε δρομέα που έχει ταξιδέψει στην Αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας τα 40 αυτά χρόνια τι σημαίνει γι’ αυτόν ο Μαραθώνιος, θα ακούσει χιλιάδες διαφορετικές απαντήσεις.

Για εμένα σημαίνει υπέρβαση. Εαυτού, δύναμης, μυαλού, θέλησης, χώρου, χρόνου.

Ο πρώτος δρομέας ξεκίνησε το 490 π.Χ. Σήμερα, 2.513 χρόνια μετά, τρέχει ακόμα…»

Η ιστορία του Βαγγέλη Στεφανίδη για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελεί μέρος μιας σειράς ιστοριών που θα δημοσιευθούν στο περιοδικό «42,195» που θα διατεθεί εντελώς δωρεάν στο κοινό στην έκθεση του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *