Ουκρανία: Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία

Διεθνή

Ουκρανία: Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι 90 Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν από την Ουκρανία κατά την τελευταία ανταλλαγή. Το Κίεβο δήλωσε ότι 130 Ουκρανοί στρατιωτικοί που ήσαν υπό ρωσική κράτηση απελευθερώθηκαν.

Η Ρωσία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι αντάλλαξαν δεκάδες αιχμαλώτους πολέμου, η τελευταία ανταλλαγή σε περισσότερο από ένα χρόνο μαχών.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι 90 Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν από την Ουκρανία κατά την τελευταία ανταλλαγή. Το Κίεβο δήλωσε ότι 130 Ουκρανοί στρατιωτικοί που ήσαν υπό ρωσική κράτηση απελευθερώθηκαν.

Ο Άντριι Γιερμάκ, επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού επιτελείου, δήλωσε ότι 97 από τους Ουκρανούς είχαν λάβει μέρος στην υπεράσπιση της Μαριούπολης στην νοτιοανατολική Ουκρανία πριν από την κατάληψή της από τη Ρωσία, εκ των οποίων οι 71 προέρχονταν από τον εργοστάσιο Χαλυβουργίας «Αζοφστάλ».

Σύμφωνα με τον Γιερμάκ, από τους 130 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου , οι 126 ήσαν άνδρες και οι 4 γυναίκες.

Επίσης σύμφωνα με τον Γιερμάκ, 35 από τους Ουκρανούς που αντηλλάγησαν είχαν αιχμαλωτισθεί στην περιοχή του Ντονέτσκ, στο Σολεντάρ και έξω από το Μπαχμούτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC (ρωσική υπηρεσία)Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *