Οργή του Ανδρέα Λοβέρδου κατά του βασιλιά της Ισπανίας: «Ο αγενής άναξ»!

Πολιτική

Μύδροι Ανδρέα Λοβέρδου κατά του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, εξαπέλυσε πυρά κατά του βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε με αφορμή την στάση του Ισπανού μονάρχη να «στήσει» χθες Κυριακή (21/11/2022) για 90 λεπτά στα ισπανικά ανάκτορα εκατοντάδες βουλευτές από τα 30 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που συνεδρίαζε στη Μαδρίτη.

Ο Βασιλιάς Φελίπε, είχε απευθύνει πρόσκληση στους ξένους επισήμους, αλλά τους άφησε να τον περιμένουν 1,5 ώρα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση και εξαπέλυσε ομοβροντίες κατά του βασιλιά της Ισπανίας σε ανάρτηση που έκανε στα social media.

O Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για «εγκλωβισμό 90 λεπτών» και χαρακτήρισε αγενή Βασιλιά τον Φελίπε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «ο βασιλιάς όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς και πολύ περισσότερο ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να περιφρονεί τους Βουλευτές» και τόνισε ότι «Το να γεννηθείς βασιλιάς είναι τυχαίο. Το να είσαι όμως άρχοντας σε όλα σου είναι μια εντελώς διαφορετική συνθήκη».

Όλη η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Ο αγενής άναξ. Περί Φιλίππου ΣΤ’ της Ισπανίας ο λόγος

Υπάρχουν κάποια γεγονότα που χρειάζονται ανάλυση για να γίνουν κατανοητά. Και υπάρχουν και ορισμένα που τα λένε όλα από μόνα τους, όπως το περιστατικό που θα αφηγηθώ χωρίς καμία υπερβολή.

Εκατοντάδες Βουλευτές από τα 30 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που συνεδρίαζε στη Μαδρίτη ήμασταν προσκεκλημένοι χθες (Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022) του Βασιλιά της Ισπανίας στα ανάκτορα. Προσήλθαμε άπαντες οι προσκεκλημένοι στην ώρα μας. Όχι όμως και ο οικοδεσπότης και προσκαλών. Χρειάστηκε να περάσει ακριβώς μιάμιση ώρα από την ώρα της πρόσκλησης για να εμφανιστεί ο Βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ΄. Μιάμιση ώρα, δηλαδή 90 λεπτά εγκλωβισμένοι στην αναμονή. Αιχμάλωτο ακροατήριο!!! Και αυτό είναι το πρώτο κρατούμενο.

Το δεύτερο είναι ότι καθόλη τη διάρκεια της αναμονής των εκατοντάδων Βουλευτών δεν υπήρχε η παραμικρή πρόβλεψη για μέτρα προστασίας από τον COVID. Αντιθέτως το «πατείς με πατώ σε» ήταν σε ασύλληπτο βαθμό.

Έχω συμμετάσχει σε δεκάδες τέτοιες εκδηλώσεις σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Αυτό που έζησα στη Μαδρίτη είναι αρνητικότατα πρωτοφανές. Είμαστε εκπρόσωποι των λαών μας. Ο Βασιλιάς όφειλε να γνωρίζει οτι κανείς και πολύ περισσότερο ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να περιφρονεί τους Βουλευτές-εκπροσώπους και τελικά αυτούς τους ίδιους τους λαούς.

Το να γεννηθείς βασιλιάς είναι τυχαίο. Το να είσαι όμως άρχοντας σε όλα σου είναι μια εντελώς διαφορετική συνθήκη, την οποία τουλάχιστον ο Φίλιππος ΣΤ’ της Ισπανίας δεν πληροί.

ΥΓ: Εάν αναρωτιέστε γιατί το ανεχθήκαμε, σας απαντώ ευθέως. Προσωπικά αποχώρησα αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του. Δεν συμμετείχα στη δεξίωση. Προτίμησα να πιω μια μπύρα στον καθαρό αέρα», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

 

To άρθρο Οργή του Ανδρέα Λοβέρδου κατά του βασιλιά της Ισπανίας: «Ο αγενής άναξ»! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *