Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τις πληροφορίες καταστροφής υλικού της ΕΥΠ

Πολιτική

Την οργή του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο επικαλούμενο πηγές εντός της ΕΥΠ, αναφέρει πως έχει ζητηθεί από ανώτατα στελέχη της Υπηρεσίας να καταστραφεί υλικό που σχετίζεται με παρακολουθήσεις.

«Είναι μια πολύ κρίσιμη πληροφορία που δείχνει ακριβώς τον πανικό που υπάρχει σε όλο το μηχανισμό του επιτελικού οικογενειακού παρακράτους που έχει φτιάξει το καθεστώς Μητσοτάκη», σημείωσε για το εν λόγω ρεπορτάζ ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μην ελεγχθεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ένα ακόμα στοιχείο που σηματοδοτεί την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου για τις πληροφορίες που δημοσίευσε η «ΕφΣυν», είναι η αποστροφή περί ««τεράστιας επιχείρησης συγκάλυψης» του Νάσου Ηλιόπουλου, η οποία και συνδέθηκε με τα όσα έχουν ακολουθήσαν των παραιτήσεων των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέντα.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, μέσω της οποία επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «επιχείρηση “κουκούλωμα” του σκανδάλου των υποκλοπών από το παρακράτος Μητσοτάκη».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η επίσπευση της καταστροφής των ειδικών USB από την ΕΥΠ, συμβαίνει διότι η ΑΔΑΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ελέγχους.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπουν διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου δεν περνούν απαρατήρητες οι -μικρές μεν, αλλά σημαντικές- διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών από την επίσημη γραμμή του Μαξίμου στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ένας – ένας οι βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν και μιλάνε και κάνουν την ενοχή του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να μην κρύβεται με τίποτα».

Συμπληρώνουν, μάλιστα, πως μετά τον κ. Ρουσόπουλο που δήλωσε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι είναι θετικός στην αλλαγή της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ. «Την τροπολογία της ντροπής και της συσκότισης που δεν επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνονται εφόσον έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να καταργήσει την συγκεκριμένη τροπολογία, που ο ίδιος έφερε και του το ζητάμε εδώ και ένα μήνα, τόσο θα αποδεικνύει ότι δεν θέλει καμία διαλεύκανση και ότι φοβάται να μην βγουν στην φορά και άλλα ονόματα», λένε τα ίδια πρόσωπα.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.