Ολυμπιακοί Αγώνες με το Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αθλητικά

Είναι γεγονός πλέον πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με το Τόκιο να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – λόγω του κορονοϊού- καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα (8/7) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε σήμερα -όπως αναμενόταν- την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, απέναντι στη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ΄όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, έφθασε σήμερα (8/7) στο Τόκιο, δύο εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Ο Μπαχ χαιρέτησε τους δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο, όπου θα πρέπει να παραμείνει σε τριήμερη καραντίνα.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, αφίχθη στο Τόκιο, ώστε να συζητήσει με την ιαπωνική κυβέρνηση και την οργανωτική επιτροπή των αγώνων την πιθανότητα να μειωθούν ή να απαγορευτούν εντελώς οι θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θυμίζουμε πως ήδη έχει απαγορευτεί σε φιλάθλους από το ξένες χώρες να ταξιδέψουν στη χώρα της Άπω Ανατολής.

To άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες με το Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *