Ολοκλήρωσε την απολογία της η Δούρου: Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση

Ελλάδα

Στις 20 Ιανουαρίου 2022 με τις απολογίες των υπολοίπων 20 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων του τέως αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και των τότε δημάρχων Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, θα συνεχιστεί η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή, το 2017, που στοίχισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Πρώτη τον κύκλο των απολογιών ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας άνοιξε σήμερα το πρωί η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία αρνήθηκε όλες τις εις βάρος της κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι «η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα , όταν δεν υπάρχουν, δεν δικαιώνει τα θύματα…».

Η κατηγορουμένη κλείνοντας την πολύωρη απολογία της και λίγο πριν την υποβολή ερωτήσεων από έδρας, τόνισε: «Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Ουδέποτε ήθελα να αντιλέξω για όσους θεώρησαν ότι η Δούρου φταίει για την απώλεια τόσων ζωών. Ακόμα και όταν ο προκάτοχος μου έβγαινε και έλεγε “έτοιμη ήταν η μελέτη, στο συρτάρι της την άφησα”. Μου έλεγαν τότε “βγες και πες πως η μελέτη ήταν έτοιμη στα τέλη 2016”. Εγώ έλεγα τότε πως δεν μπορώ να βγω να το πω όσο υπάρχουν αγνοούμενοι. Σεβάστηκα τη διαδικασία».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *