Οικονόμου σε Τσίπρα: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας – Μας χωρίζει τεκτονικό ρήγμα

Πολιτική

Τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

«Την ημέρα που ξεκινά στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πιο στενού του συνεργάτη, στη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του, κ. Ν. Παππά, κατηγορούμενου μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας και να κάνει τον τιμητή. Παράλληλα, εξακολουθεί να αμφισβητεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία, ισχυριζόμενος πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη θέση του επειδή τάχα το 2019 τον επέλεξαν συμφέροντα», τονίζει ο κ. Οικονόμου.

Και συνεχίζει: «Κι ας μην απορεί για την κριτική που δέχεται εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην αμυντική θωράκιση της χώρας, η οποία δεν υπήρξε καθόλου απρόκλητη. Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που απείλησε ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας εάν δεν υπάρχει -λέει- ελληνική προστιθέμενη αξία, την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδεχόταν δύο ακόμα νέα Rafale. Αναφορά που μόνο σε συμφέροντα μεσαζόντων παραπέμπει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει: «Από τη μια λοιπόν υπάρχει ο κ. Τσιπρας, που, επειδή δεν ξέρει τι να κάνει για την πραγματικότητα, κάνει αυτό που ξέρει καλά: κατηγορεί την Kυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό χωρίς στοιχεία και τεκμήρια. Με μόνο του όπλο τη λάσπη, παρότι η κ. Φωτίου, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Μαντζουράνης αποδόμησαν πλήρως το συκοφαντικό του αφήγημα.
Από την άλλη υπάρχει η Κυβέρνηση, που μεριμνά ουσιαστικά για την προστασία της ποιότητας ζωής από τις παγκόσμιες κρίσεις, θωρακίζει τη χώρα από τις έξωθεν επιβουλές και ενισχύει θεσμικά τη δημοκρατία μας.
Αυτό είναι το τεκτονικό ρήγμα που μας χωρίζει».

To άρθρο Οικονόμου σε Τσίπρα: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας – Μας χωρίζει τεκτονικό ρήγμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *