Οικονόμου: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Η Ελλάδα δεν πρέπει να βυθιστεί σε πολιτική κρίση

Πολιτική

«Η απόφαση του πρωθυπουργού εδράζεται τόσο σε λόγους θεσμικής τάξης όσο και πολιτικής σταθερότητας, σε μια Ευρώπη που γνωρίζει και θα γνωρίσει πρωτοδοκίμα στους κλυδωνισμούς, όσο διαρκούν οι επάλληλες διεθνείς κρίσεις». Αυτό τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας.

«Η απλή αναλογική, κατά τα ειωθότα, θα αφήσει τη χώρα για ικανό χρονικό διάστημα με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο πολιτικός και ιστορικός χρόνος στην εποχή που ζούμε είναι απόλυτα συμπιεσμένος και κάθε αδράνεια μπορεί να αποβεί μοιραία, ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο εξωγενών προκλήσεων, όπως αυτή που διανύουμε. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να βυθιστεί σε πολιτική κρίση την πιο κρίσιμη ώρα, όπως δυστυχώς συμβαίνει εσχάτως σε αρκετές παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επισημαίνει ότι για την ενεργειακή κρίση η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια δυναμική διαδικασία αναζήτησης λύσεων και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι τελικά θα έχει σύντομα στη διάθεση της πρόσθετα εργαλεία και μέσα για το χειμώνα που έρχεται. «Η στήριξη θα συνεχιστεί, όσο διαρκούν τα προβλήματα» προσθέτει.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.