ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων με στόχο τα 625 εκατ. ευρώ

Οικονομία

Σε Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου προχωράει την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 ο ΟΔΔΗΧ με στόχο να συγκεντρώσει 625 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έντροκα γραμμάτια άυλης μορφής, με ημερομηνίας λήξεως την 23η Φεβρουαρίου 2024 και με ημερομηνία διακανονισμού (settlement) την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 (Τ+2), όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο ΟΔΔΗΧ.

Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360, ενώ δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *