Ξενογιαννακοπούλου για κατώτατο μισθό: Ανεπαρκής και ψηφοθηρική η αύξηση

Πολιτική

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε on camera δήλωσή της, υποστηρίζει πως υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής για την κυβερνητική υποκρισία και τη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών, ο πρωθυπουργός έσπευσε σήμερα να ανακοινώσει αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, είναι πολύ λίγο και πολύ αργά. Αφού με τον νόμο Χατζηδάκη διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, δύο χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος της αισχροκέρδειας με δραματική μείωση εισοδημάτων από λογαριασμούς, δόσεις δανείων και σούπερ μάρκετ.

Σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, ανακοινώνει μία ανεπαρκή και ψηφοθηρική αύξηση, που δεν ισοσταθμίζει καν τις απώλειες από τον πληθωρισμό», επισημαίνει η βουλεύτρια Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου προσθέτει πως δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, η θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό, το ξεπάγωμα των τριετιών και η κατοχύρωση και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Αυτές τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως την ελάχιστη ρεαλιστική και ουσιαστική προϋπόθεση, ώστε να πάρουν μία ανάσα οι εργαζόμενοι.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *