Νιγηρία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από επίθεση ενόπλων

Οικονομία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, 06:02

Ένοπλοι δολοφόνησαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους και πυρπόλησαν σπίτια στην έφοδο που εξαπέλυσαν σε χωριό της Πλατό (βόρεια) προχθές Δευτέρα, έκαναν γνωστό χθες Τετάρτη κάτοικοι και ο κυβερνήτης αυτής της πολιτείας της Νιγηρίας, σφαγή που θεωρείται πως εγγράφεται στις συγκρούσεις εξαιτίας των διαφορών για τη γη και τους υδάτινους πόρους στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Τα αιματηρά επεισόδια ανάμεσα σε γεωργούς και κτηνοτρόφους είναι ολοένα πιο συχνά στη Νιγηρία τα τελευταία χρόνια, καθώς η αύξηση του πληθυσμού (206 εκατ.) οδηγεί στην επέκταση των καλλιεργειών και στη μείωση των διαθεσίμων βοσκοτόπων και πηγών νερού.

Σύμφωνα με τον Μπερνάρντ Ματούρ, κάτοικο της περιοχής, η επίθεση διαπράχθηκε στο χωριό Μαϊκατάκο το βράδυ της Δευτέρας, ήταν απρόκλητη και πιθανόν είχε σκοπό να αποσπαστούν εδάφη, κάτι που όπως είπε έχει γίνει και σ’ άλλα χωριά.

Ο κυβερνήτης της Πλατό, ο Σάιμον Μπακό Λαλόνγκ, δήλωσε από την πλευρά του πως σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι. Υπογράμμισε πως οι επιθέσεις, οι καταστροφές καλλιεργειών, οι σκοτωμοί ζώων και οι φθορές σε περιουσίες έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό και επείγει να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

Τον περασμένο μήνα, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε κτηνοτρόφους και αγρότες στην πολιτεία Μπένου σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, 06:02

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *