Νίκος Ανδρουλάκης: Ιταμή και ευθέως επιθετική η ενέργεια Μπαχτσελί

Πολιτική

Ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής κι εμπάργκο όπλων από ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ στην Τουρκία ζήτησε ξανά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη νέα πρόκληση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε χάρτη που παρουσιάζει ελληνικά νησιά ως τουρκικά!

Για «ιταμή και ευθέως επιθετική κίνηση», του Ντεβλέτ Μπαχτσελί μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης καταδικάζοντας την ενέργεια του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων και στρατηγικού συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναρτήσει χάρτη στον οποίο η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βαφτίζονται τουρκικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει ακόμη σε δήλωσή του πώς αποτελεί ακραία πρόκληση που απαιτεί την άμεση διεθνή καταδίκη. «Διαπαιδαγωγούν την τουρκική κοινή γνώμη στον ακραίο εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και την ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. Υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και θεωρούν το διεθνές δίκαιο κουρελόχαρτο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «Η εδαφική μας ακεραιότητα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητες. Είναι πλέον εμφανές ότι η πολιτική του κατευνασμού και των ίσων αποστάσεων θρέφει και δεν αποκρούει τον τουρκικό αναθεωρητισμό».

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη «απαιτείται ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής. Με το εμπάργκο όπλων στην προμετωπίδα και από ευρωπαϊκά κράτη αλλά και από τις ΗΠΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.