Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι οι 105 κατηγορούμενοι – Άρχισε η μεταγωγή τους σε 16 φυλακές

Ελλάδα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 105 χούλιγκαν για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Yπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 105 χούλιγκαν για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και Κροάτης, που συνελήφθη αργότερα. Για ακόμη έναν Έλληνα δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο, αναφέρει η ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον Tomislav Terzić, ο οποίος σύμφωνα με τους Κροάτες, είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων της Dinamo στο Ζάγκρεμπ.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

 

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε αυτές τις φυλακές θα οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι

Ταυτόχρονα, γνωστοποιήθηκαν και τα καταστήματα κράτησης στα οποίοι θα οδηγηθούν οι πρώτοι από τους προφυλακισμένους Κροάτες οι οποίοι απολογήθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, 40 κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στις εξής φυλακές:

Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής: 1 άτομο

Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου: 3 άτομα

Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών: 1 άτομο

Κατάστημα Κράτησης Χίου: 1 άτομο

Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης: 3 άτομα

Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού; 6 άτομα

Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας: 1 άτομο

Κατάστημα Κράτησης Λάρισας: 2 άτομα

Κατάστημα Κράτησης Πατρών: 1 άτομο

Κατάστημα Κράτησης Χανίων: 3 άτομα

Κατάστημα Κράτησης Κω: 1 άτομο

Κατάστημα Κράτησης Βόλου: 3 άτομα

Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου: 2 άτομα

Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων: 2 άτομα

Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων: 2 άτομα

Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα: 8 άτομα

DNA και βίντεο στο «μικροσκόπιο» για τον εντοπισμό του δράστη

Στην επόμενη «φάση» περνάνε πλέον οι έρευνες σχετικά με τη δολοφονία του Μιχάλη, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, καθώς η διαδικασία των απολογιών έλαβε τέλος με την απόφαση να προφυλακιστούν και οι 105 κατηγορούμενοι.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον πέντε νέα βίντεο βρίσκονται από την Κυριακή στην κατοχή της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αποκλείεται από την εξέταση των συγκεκριμένων καταγραφών να προκύψουν νέα στοιχεία για τις κινήσεις των συλληφθέντων, καθώς και για ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων στη δολοφονική επίθεση.

Τα 104 δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από τους συλληφθέντες, θα τεθούν σε αντιπαραβολή με το γενετικό υλικό από τα συνολικά 65 πειστήρια που εντόπισαν οι Αρχές στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης και στην κατοχή των χούλιγκαν.

Σειρά προτεραιότητας, θα πάρουν οι πέντε βασικοί ύποπτοι από την Κροατία, την Ελλάδα και την Αλβανία και οχτώ Κροάτες που έχουν ποινικό παρελθόν.

Στο διαβιβαστικό των Αρχών περιλαμβάνεται ακόμη ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Η στιγμή του φονικού χτυπήματος στο αριστερό χέρι του 29χρονου, Μιχάλη Κατσουρή, έχει καταγραφεί σε ένα από τα βίντεο, χωρίς όμως να είναι εμφανή τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys», ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσει την ομάδα του μετά το τέλος της προπόνησής της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκε επίθεση από την αντίπαλη ομάδα, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *