Νέα Φιλαδέλφεια: Η στιγμή που οι χούλιγκαν χτυπούν τον Μιχάλη με ρόπαλα

Υγεία

Νωρίτερα ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου, που βρήκε τον θάνατο στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, Χρήστος Μαυρομάτης, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι απαιτείται η αλήθεια για να δικαιωθεί ο Μιχάλης, ενώ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο δράστης της δολοφονίας είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τέλος ο κύκλος των απολογιών. Οι κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι μια σειρά κατηγορίες που δεν έχουν να κάνουν με την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Κατσουρή. Οι τρεις ανακριτές που έλαβαν τις απολογίες ένιωσαν δικονομικά ότι δεν ήταν έτοιμοι να αποδώσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για άλλα αδικήματα. Γι αυτό είπα ότι αναμένουμε προανακριτικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει, τις επόμενες μέρες και τις επόμενες εβδομάδες, να αποδοθεί σε κάποιους η κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ικανό το υλικό να οδηγήσει σε ασφαλείς κατευθύνσεις για το ποιος ή ποιοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Μιχάλη» τόνισε ο κ. Μαυρομάτης και πρόσθεσε:

«Δεν το λέω ως μάντης κακών. Δεν φοβάμαι κάτι. Ελπίζω ότι θα γίνει αυτή η αποδεικτική συμπλήρωση. Οι αστυνομικοί θεωρώ, ελπίζω και εύχομαι ότι δουλεύουν πάνω στο κομμάτι αυτό, ότι τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δουλεύουν νυχθημερόν πάνω στο κομμάτι αυτό και ελπίζω ως άνθρωπος, ως πολίτης, ως δικηγόρος, ως φίλος του συγχωρεμένου ότι θα καταλήξουμε με ασφάλεια στο ποιος ή ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι είχαν αυτή τη συμπεριφορά που οδήγησε στη στυγερή δολοφονία».

Παράλληλα, ο κ. Μαυρομάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει το υλικό που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη. “Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό. Έχουμε βίντεο, οπτικό υλικό, έχουμε υλικό βιολογικό, έχουμε τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος. Έχουμε αυτόφωρη σύλληψη. Αλίμονο αν σε αυτή την υπόθεση που τα έχουμε όλα αυτά, δεν βρούμε τους δράστες“.

 

Εξάλλου, αποκάλυψε ότι γνώριζε τον Μιχάλη από τις κερκίδες. “Στην κερκίδα δημιουργούνται φιλίες και δημιουργούνται και σχέσεις. Τα παιδιά στην κερκίδα είναι καλά παιδιά, δεν είναι κακά παιδιά“. Όσον αφορά στην οικογένεια του θύματος, τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης της κατάσταση. “Είδατε και τον αδερφό. Απορώ πώς στάθηκε στα πόδια του να κάνει αυτή τη δήλωση προς τους συναδέλφους σας. Ο πόνος είναι αβάσταχτος“.

Όσον αφορά στη δήλωση του Κροάτη προέδρου, ο δικηγόρος εκτίμησε ότι ως πολιτικός εξυπηρετεί μια σκοπιμότητα, καθώς απευθύνεται σε ένα ακροατήριο που τον πιέζει. “Μου κάνει εντύπωση βέβαια που αντιστοίχως η ελληνική πλευρά απαντά με διαρροές. Βέβαια απάντησε καταλλήλως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ευτυχώς κράτησε τη σημαία της Ελλάδος ψηλά. Είναι δεδομένο ότι είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη στην Ελλάδα και είναι δεδομένο ότι οι κατηγορούμενοι θα έχουν μια δίκαιη δίκη“.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *