Νέα σφοδρή επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο – 3 τραυματίες

Διεθνή

Νέα επίθεση εναντίον του Κιέβου εξαπέλυσε η Ρωσία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (16.05.2023) σύμφωνα με τις αρχές της Ουκρανίας.

Ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας δήλωσε πως έγιναν εκρήξεις στο Κίεβο και μερικές από αυτές ήταν στην συνοικία Σολομιάνσκι». «Αρκετά αυτοκίνητα πήραν φωτιά», πρόσθεσε. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Συμπλήρωσε πως συντρίμμια κατέπεσαν σε ζωολογικό κήπο στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι.

«Η αντιαεροπορική άμυνα εργάζεται», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο προϊστάμενος του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αντρίι Γέρμακ, μέσω Telegram. Απέφυγε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόκειται για την όγδοη τέτοια επιδρομή εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αυτόν τον μήνα.

Ήταν «εξαιρετική στην πυκνότητά της», περιλάμβανε «τον μέγιστο αριθμό πυραύλων μέσα στο μικρότερο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, μέσω Telegram.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η μεγάλη πλειονότητα των «στόχων στον εναέριο χώρο του Κιέβου εντοπίστηκε και καταστράφηκε».

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν κάνει σαφές πόσα drones ή πόσοι πύραυλοι καταρρίφθηκαν, ούτε αν ή πόσοι έπληξαν τους στόχους τους.

Έπειτα από παύση μερικών εβδομάδων, η Ρωσία ξανάρχισε στα τέλη Απριλίου να εξαπολύει πλήγματα με πυραύλους μακρού βεληνεκούς και οι επιδρομές του είδους πολλαπλασιάστηκαν τελευταία και έχουν συχνά στο στόχαστρο εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κιέβου. Οι ουκρανικές αρχές διαβεβαιώνουν πως απέκρουσαν τη μεγάλη πλειονότητα των ρωσικών επιθέσεων.

Σήμερα οι αρχές έκαναν λόγο για συντρίμμια που κατέπεσαν στις συνοικίες Ομπολόνσκι, Σεβτσενκίβσκι, Σολομιάνσκι και Νταρνίτσκι.

Κατά τη στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου, οι ζημιές σε άλλες περιοχές δεν είναι μεγάλες και δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σειρήνες της αεράμυνας ακούγονταν σε σχεδόν ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για πάνω από ένα τρίωρο. Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα σε άλλες περιοχές, πέραν του Κιέβου.

To άρθρο Νέα σφοδρή επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο – 3 τραυματίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *