Νέα παράδοση αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία για να αντισταθμιστεί λογιστικό λάθος

Διεθνή

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα (14.8.2023) μια νέα παράδοση παρτίδας όπλων στην Ουκρανία αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντισταθμίσουν ένα λογιστικό σφάλμα του αμερικανικού Πενταγώνου.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ είχε κάνει ένα λογιστικό λάθος στην κοστολόγηση των όπλων που έχουν ήδη αποσταλεί στην Ουκρανία και έτσι στέλνει νέα παρτίδα στο Κίεβο για να «ρεφάρει» το σφάλμα.

Αυτά τα όπλα, τα οποία οι Ουκρανοί θα τα λάβουν απευθείας από τα υπάρχοντα αποθέματα των ΗΠΑ, περιλαμβάνουν πυρομαχικά για αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και συστήματα πυροβολικού Himars, καθώς και εκατομμύρια οβίδες, φυσίγγια και χειροβομβίδες και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης.

Πως έγινε το λογιστικό λάθος

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters την περασμένη Δευτέρα ότι θα αρχίσουν να χορηγούν κεφάλαια 6,2 δισ. δολαρίων τα οποία εντοπίστηκαν μετά από ένα λογιστικό σφάλμα του Πενταγώνου που υπερκοστολόγησε τη βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε αποσταλεί στην Ουκρανία.

Τον Ιούνιο, το αμερικανικό Πεντάγωνο αναγνώρισε αυτό το λογιστικό σφάλμα. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της απόδοσης υψηλότερης αξίας από την εγγυημένη σε όπλα που ελήφθησαν από αμερικανικά αποθέματα και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα δύο ανώτεροι αξιωματούχοι άμυνας.

«Στο πλευρό της Ουκρανίας όσο χρειαστεί»

Μέχρι να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις από την Ουκρανία και να τελειώσει ο πόλεμος, «οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρόνο χρειαστεί»», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ουάσινγκτον έχει στείλει όπλα αξίας 43 δισ. δολαρίων στο Κίεβο. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνει την αποδέσμευση επιπλέον 13 δισ. δολαρίων.

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών νομοθετών υποστηρίζει αυτή την πολιτική στρατιωτικής βοήθειας, δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια σχετική κόπωση στον αμερικανικό πληθυσμό απέναντι στην πολιτική αυτή.

To άρθρο Νέα παράδοση αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία για να αντισταθμιστεί λογιστικό λάθος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *