Νέα απειλητική ασθένεια επανήλθε στο Ισραήλ – Ξεκινά εμβολιαστική εκστρατεία

Διεθνή


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Απριλίου 2022, 12:24

Εμβολιαστική εκστρατεία ξεκίνησε το Ισραήλ κατά της πολιομυελίτιδας μετά το πρώτο περιστατικό της νόσου, που εντοπίστηκε μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας, εκφράζοντας ανησυχίες ότι η συμμετοχή των πολιτών ίσως είναι περιορισμένη λόγω της κόπωσης με την πανδημία της COVID-19.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια ιογενής νόσος του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού που μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη παράλυση. Επηρεάζει κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών. Το Ισραήλ ξεκίνησε τον εμβολιασμό εναντίον της νόσου το 1957 και το έως τώρα τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό ήταν το 1988.

Ένα κορίτσι διαγνώστηκε με την ασθένεια προ μηνός και τουλάχιστον έξι ασυμπτωματικά περιστατικά έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ήταν όλοι τους ανεμβoλίαστοι. Ο ιός εντοπίστηκε σε λύματα και από τρεις άλλες πόλεις.

Το ενδιαφέρον του υπουργείου στρέφεται, τώρα, στα παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν καθόλου ή σε αυτά που έλαβαν μία δόση διά του στόματος.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Απριλίου 2022, 12:26

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.