Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Αλβανία πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας

Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του ομογενή υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη

«Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό στις αλβανικές αρχές και το έχουμε βάλει και στο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετήσει η Αλβανία, για να προχωρήσει στην Ευρώπη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha Radio 989.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει πάρα πολύ ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα των δικαιωμάτων των Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. «Για να δεχτούμε την Αλβανία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, μπήκαν σαφέστατα και ρητά μέσα στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Διαπραγμάτευσης ακριβώς τα θέματα που αφορούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας. Οποιαδήποτε έκπτωση θα προκαλέσει αλλαγή και στη δική μας στάση», δήλωσε. Υπενθύμισε επίσης ότι πριν από μερικούς μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Χειμάρρα. Ερωτηθείς για τη σύλληψη του κ. Μπελέρη, χαρακτήρισε εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι μια ηγετική προσωπικότητα της Ελληνικής μειονότητας βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοιες κατηγορίες.

Τέλος, σχετικά με το πολιτικό κλίμα στην εκλογική του περιφέρεια, τη Δυτική Αθήνα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι οι πολίτες διατυπώνουν σαφές αίτημα για σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη, που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί.

Εθνικές Εκλογές 2023Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *