Μπελέρης: «Η ψυχή μου δεν φυλακίζεται» – Το μήνυμα Μπακογιάννη

Πολιτική

«Ψηλά το κεφάλι, η ψυχή μου δε φυλακίζεται» δηλώνει μέσα από τη φυλακή ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, με αφορμή τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Χειμάρρα για την αποφυλάκισή του. Ηχηρό παρών έδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Τη Δευτέρα (14/8) η ελληνική ομογένεια της Αλβανίας πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση στην περιοχή της Χειμάρρας όπου εκλέγη Δήμαρχος ο φυλακισμένος Φρέντη Μπελέρης.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν και χαιρέτησαν οι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, Κώστας Μπακογιάννης και Κωνσταντίνος Ζέρβας αντίστοιχα, ενώ προβλήθηκε και μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

«Ο Δήμαρχος Χειμάρρας έχει όνομα και επίθετο»

Με κεντρικό αίτημα την άμεση απελευθέρωση και ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη, Έλληνες μειονοτικοί της Αλβανίας πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση στην Χειμάρρα.

Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

«Η Χειμάρρα έχει Δήμαρχο. Τελεία και παύλα. Έχει όνομα και επώνυμο: Φρέντης Μπελέρης. Ο Φρέντης Μπελέρης δικαιούται μια δίκαιη δίκη. Η παράνομη προφυλάκιση παραβιάζει το Κράτος δικαίου και το τεκμήριο αθωότητας. Ο Φρέντης Μπελέρης δικαιούται να ορκιστεί δήμαρχος και να αναλάβει τα καθήκοντα που τού εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες του. Το δικαιούται ο ίδιος. Το δικαιούται ο λαός της Χειμάρρας», είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης, κατά την ομιλία του απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους Βορειοηπειρώτες ως «αδέρφια στη γλώσσα και πατριώτες στο φρόνημα», τονίζοντας ότι η πρόσκλησή τους να ενώσει μαζί τους τη φωνή του, αλλά και τη φωνή όλων των Αθηναίων, τον τιμά ιδιαίτερα.

«Η σημερινή επίσκεψή μου στη Χειμάρρα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, της μεγάλης γιορτής της Παναγίας, είναι ένα προσκύνημα. Προσκύνημα για την ελευθερία. Τάμα για τη δημοκρατία. Κι ένα καθαρό και ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *