Μπαχτσελί: Μπορούμε να είμαστε στη Γάζα πριν την αυγή

Υγεία

Αν δεν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η Τουρκία θα πρέπει να είναι έτοιμη να παρέμβει, δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Εάν δεν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός εντός 24 ωρών, εάν οι επιθέσεις δεν σταματήσουν, η Τουρκική Δημοκρατία θα πρέπει να παρέμβει γρήγορα. Η προστασία και η διαφύλαξη της Γάζας είναι κληρονομιά μας από τους προγόνους μας» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση Μπαχτσελί

«Εάν δεν εγκαθιδρυθεί κατάπαυση του πυρός εντός 24 ωρών, εάν οι επιθέσεις δεν σταματήσουν, η Τουρκία θα πρέπει να παρέμβει άμεσα. Η προστασία και η διαφύλαξη της Γάζας είναι κληρονομιά μας από τους προγόνους μας. Για το καλό της ανθρωπότητας και ως εγγυητής εκ μέρους της Δημοκρατίας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για κάθε είδους επέμβαση και αγώνα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Τα παιδιά, τα μωρά και οι γυναίκες δεν πρέπει να πεθάνουν- οι καταπιεστές πρέπει να καταστραφούν.

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι αναποτελεσματικά. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Η Σύνοδος Κορυφής του Καΐρου για τη Γάζα δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα. Οι ισλαμικές χώρες παρακολουθούν παθητικά και αβοήθητα τους βομβαρδισμούς της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, η αποστολή της προστασίας και της διαφύλαξης της Γάζας πέφτει στο τουρκικό έθνος. Είτε οι πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι για μια μόνιμη ειρήνη και μια λύση δύο κρατών, είτε η Τουρκική Δημοκρατία θα εκφράσει την αντίδρασή της με τον πιο σκληρό τρόπο. Αυτή είναι η θέση και η στάση μας. Αν υπάρξει ανάγκη να πάμε στη Γάζα, κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί, ξέρουμε πολύ καλά πώς να είμαστε εκεί που μας περιμένουν, ακόμη και πριν από την αυγή. Η ειρήνη, η σταθερότητα και η ηρεμία θα πρέπει να κυριαρχήσουν αμέσως και άνευ όρων στη ζώνη των συγκρούσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραπάνω δήλωση του ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Άγκυρα. Γι’ αυτόν τον λόγο τον κάλεσε άμεσα σε συνάντηση ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *