Μπήκαν στην πίστα και έκλεισαν στόματα τα νέα Hyundai N Vision 74 και RN22e 

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022, 12:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Είναι πραγματικά σπάνιο φαινόμενο ένα concept car να λαμβάνει μόνο θετικά σχόλια ακόμα και από τους πιο επικριτικούς του χώρου. Η Hyundai παρουσίασε τα νέα N Vision 74 και RN22e κάνοντας τον κόσμο να παραμιλά και να δέχεται (ίσως για πρώτη φορά) πως η ηλεκτροκίνηση όχι απλά έχει θέση στην sport καθημερινή οδήγηση, αλλά μπορεί να την αποθεώσει.

Πολλοί όμως έσπευσαν να δηλώσουν πως… καλά όλα αυτά στην θεωρία, όμως τα συγκεκριμένα concept cars είναι περισσότερο για videogames και όχι για την πραγματικότητα καθώς οι φωτογραφίες τους ήταν υπερ-ρεαλιστικές. Η Hyundai επέλεξε τον καλύτερό τρόπο να δώσει την απάντηση της, βάζοντας τα δύο αυτά σύνολα στην πίστα και δημοσιεύοντας ένα βίντεο χωρίς soundtrack, χωρίς λόγια, αλλά μόνο με φυσικό ήχο.

Το N Vision 74 είναι το πιο ισχυρό από τα δύο. Τεχνικά αποτελεί ένα υβριδικό EV, συνδυάζοντας  μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου με μια μπαταρία, για να τροφοδοτήσει ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων (έκαστος σε κάθε πίσω τροχό). Το αποτέλεσμα είναι συνολική ισχύς 680 ίππων, αλλά με μεμονωμένους κινητήρες στο πίσω μέρος, η Hyundai θα εξερευνήσει για πρώτη φορά διάφορες πτυχές του torque vectoring σε μια ηλεκτρική αρχιτεκτονική RWD. 

 

 

Όσο για το RN22e, αυτό αποτελεί το πρώτο αποκλειστικό όχημα επιδόσεων της Hyundai που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα E-GMP, με τον ίδιο κινητήρα AWD 577 ίππων που χρησιμοποιείται στο Kia EV6 GT. Η αποστολή του RM22e είναι να εξερευνήσει τις αεροδυναμικές διαμορφώσεις καθώς και τις πιθανές δυνατότητες των RWD μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον επιφυλάσσει πολλά και ωραία EV μοντέλα. 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022, 12:30

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.