Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ – Διαγράφει από τις… ΗΠΑ ο Κασσελάκης

Πολιτική

Κασσελάκης: Προεδρεύει και διαγραφεί από Αμερική – Ο εμφύλιος είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει όλα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες

Οι γαμπροί της… ευτυχίας, ο Στέφανος και ο Τάιλερ το σκασαν για Αμερική και επιχειρούν εξ αποστάσεως όχι μόνο να διοικήσουν το κόμμα, αλλά να διώξουν τα παραδοσιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό μόρφωμα στα μέτρα τα δικά τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αγνοώντας το καταστατικό του κόμματος προχώρει σε διαγραφές στελεχών ενώ μετά τον Στέφανο Τζουμάκα φαίνεται να παίρνουν και άλλα στελέχη σειρά για την έξοδο από την Κουμουνδούρου. Παρά τις τραγελαφικές καταστάσεις και το τσίρκο των κινήσεων Κασσελάκη η εσωτερική αντιπολίτευση δεν παραδίδει τα όπλα.

Αν και όπως εκτιμούν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πεθάνει και δεν το ξέρει, οι διαφωνούντες αρνούνται να εγκαταλείψουν το κόμμα στα χέρια το Κασσελάκη και του Τάιλερ οι οποίοι όπως όλα δείχνουν έχουν μόνο γκει ατζέντα.

Για όσους ψήφισαν τον Κασσελάκη και τον έφεραν στην αρχηγία για του κόμματος θα έλεγε κάνεις ότι τώρα πια είναι αργά για δάκρυα.

Οι παλιοί του κόμματος είναι εγκλωβισμένοι σε μία ιδιότυπη πολιτική ομηρία. Τώρα κατάλαβαν ότι ο νέος αρχηγός είναι απλά μία φούσκα για το Fame Story αλλά ακόμα και αν φύγουν δεν έχουν που να πάνε.

Λεφτά για νέο κόμμα δεν υπάρχουν ενώ το σενάριο της μετακίνησης στο ΠΑΣΟΚ ή σε κάποιο άλλο ακόμα της αριστεράς (βλέπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για παράδειγμα) θα είναι για αυτούς η απόλυτη παρακμή.

Οι σύντροφοι είναι αναγκασμένοι να πιουν αυτό το πικρό ποτήρι μέχρι τέλος βλέποντας τον Κασσελάκη να τους γλεντάει όσο έχει κέφι…

Έντονες αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: «Ο Τζουμάκας δεν είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασελάκης δεν ξέρει το καταστατικό»

«Ο κύριος Κασσελάκης, αντί να είναι ενωτικός, εγκαλεί στελέχη που έφεραν τη νίκη στην Αριστερά. Ο Στέφανος Τζουμάκας δεν έχει τεθεί εκτός κόμματος, είναι θέμα καταστατικού, το οποίο ο κύριος Κασσελάκης δεν ξέρει. Πρέπει να αποφασίσει η επιτροπή δεοντολογίας. Απαιτείται πολιτική συνεννόηση και όχι, “σταλινικές” απόψεις», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αποστολάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά από μία φουρτούνα, θα το ξεπεράσουμε»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά από μία φουρτούνα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα», υπογράμμισε ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Οι διαδικασίες τηρούνται και θα συνεχισθεί αυτό (σ.σ. αναφορικά με την παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη). Πρέπει να βρεθεί μία άκρη, να ξεκαθαρίσει το πεδίο. Δεν περισσεύει κανείς, επαναλαμβάνω και δεν έχουμε καιρό για χάσιμο με ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Κανέναν δεν ενδιαφέρει πόσο “τρώγονται” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα τούς πρότεινα να συνεργασθούν. Δεν υπάρχουν ελίτ μέσα στο κόμμα, συμφωνώ με την κυρία Αυγέρη», τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο OPEN.

Γιώργος Τσίπρας: «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κρίση»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι φίλος μου, αλλά μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, τα πράγματα ξέφυγαν λίγο», ανέφερε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση αναφορικά με πιθανή διαγραφή του Νίκου Φίλη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε μία συζήτηση εκτός πλαισίου», δίχως να επεκταθεί περαιτέρω.

Η διάσπαση προ των πυλών – «Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στην ηγεσία και στη βάση

Σε τροχιά σύγκρουσης η οποία θα φτάσει μέχρις εσχάτων, εν προκειμένω μέχρι και τη διάσπαση, έχει μπει ανεπιστρεπτί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την αντικαταστατική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προαναγγείλει τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, μια κίνηση η οποία αναμένεται να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων.

Από την πρώτη ημέρα που η Κουμουνδούρου βρέθηκε με τη νέα ηγεσία, ήταν σαφές ότι κάποιοι δεν θα επιδίωκαν τη συναίνεση, αλλά το ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών. Ήταν, άλλωστε, ξεκάθαρες οι προθέσεις από τα πρόσωπα που ο νέος πρόεδρος επέλεξε για να στελεχώσει τις θέσεις-κλειδιά στη νέα εποχή που ξημέρωνε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παύλος Πολάκης, Γιώργος Τσίπρας και Θεοδώρα Τζάκρη αποτελούσαν «κόκκινο πανί» για την πλευρά των ηττημένων στην εσωκομματική αναμέτρηση. Αν σε αυτές τις επιλογές προσώπων προσθέσουμε και την -επιεικώς- άκομψη «καρατόμηση» των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Στέργιου Καλπάκη, τότε γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά.

Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται πως οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για «ενότητα» του κόμματος, ότι έμοιαζαν προσχηματικές και όχι ιδιαίτερα ειλικρινείς. Φρόντισε, μάλιστα, να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, με εκείνη την ακατανόητη ανάρτηση περί «υπονομευτών» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τους οποίους και θα «τιμωρούσε» με την «αποβολή» τους από τα ψηφοδέλτια.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στην Πολιτική Γραμματεία. Εκεί, η κριτική των μελών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ήταν σκληρή προς τον πρόεδρο, αλλά καθαρά πολιτική. Και παρέμεινε σε αυτά τα πλαίσια, ακόμα και σε αμήχανες στιγμές, όπως όταν ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν μέλος του οργάνου ή όταν δεν θέλησε να κάνει ούτε καν το κλείσιμο των εργασιών.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα, η προεδρική πλευρά που κράτησε ήπια στάση στην Πολιτική Γραμματεία, ξεκίνησε ένα επικοινωνιακό ντεμαράζ, με τηλεοπτικές εμφανίσεις και σκληρές επιθέσεις – ακόμα και ονομαστικές- εναντίον των κορυφαίων στελεχών της μειοψηφίας. Μια κίνηση που μπορεί να θεωρηθεί unfair, καθώς η κριτική της αντιπολίτευσης έγινε στα όργανα και όχι στα κανάλια.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην Παρασκευή, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να παραπέμψει, μεν, τον Στέφανο Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά και να «εκδώσει» και την απόφαση, αφού σημείωσε ότι «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος», προαναγγέλλοντας επί της ουσίας τη διαγραφή του.

Η επιλογή αυτή προκάλεσε την αντίδραση των Νίκου Φίλη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Αννέτας Καββαδίας, Νάσου Ηλιόπουλου και πολλών ακόμα στελεχών πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποχωρήσεις προ των πυλών

Μέσα σε αυτό το κλίμα, πληθαίνουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για μαζικές αποχωρήσεις στελεχών, τόσο προσώπων που έχουν μεγάλη θητεία στα καθοδηγητικά όργανα και υπηρέτησαν σε υπουργικές θέσεις επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα, αλλά και μελών.

Τις τελευταίες ώρες διακινείται στα μέλη του κόμματος ένα κείμενο συλλογής υπογραφών το οποίο επικρίνει με σφοδρότητα τον Στέφανο Κασσελάκη, την ώρα που είναι εκατοντάδες οι αποχωρήσεις από τις οργανώσεις μελών, με σοβαρότατες -μάλιστα- καταγγελίες σε βάρος της νέας ηγετικής ομάδας.

Πάντως, θεωρείται δεδομένο πως άμεσα από το κόμμα θα αποχωρήσει και η «Ομπρέλα», μαζικά, και πως θα την ακολουθήσουν και άλλα κορυφαία στελέχη.

Σχετικές ειδήσειςΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *