Μια γιορτή για τη φύση και τις τέχνες στην Πρέσπα

Οικονομία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, 09:38

 Η φύση συναντάει τις τέχνες στα χωριά της Πρέσπας, μέσα από καλλιτεχνικά εργαστήρια και συναυλιακά δρώμενα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ολοήμερου φεστιβάλ Presp’Art Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Το Presp’Art Festival πραγματοποιείται από το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών και με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί στους Ψαράδες με μια σύντομη εισαγωγή στην έννοια του τοπίου και τη σημασία των υλικών από τον Γιάννη Ζιώγα και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με φυσικά υλικά όπως το καλάμι και το μέταλλο, να δημιουργήσουν τα πρώτα δικά τους αντικείμενα, πλέκοντας και σφυρηλατώντας, με την υποστήριξη της Βενετίας Νάση και του Θεόδωρου Ζυρπιάδη. Τα αντικείμενα που θα δημιουργηθούν θα εκτεθούν το βράδυ σε ανοιχτό χώρο στους Ψαράδες.

Η γιορτή θα κλείσει στον Λευκώνα με παραδοσιακό γλέντι από το μουσικό συγκρότημα «Βουκουλική Διαταραχή». Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, 09:38

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *