Μια αρχαία λύρα από το Θέατρο Δάσους έπαιξε για το CBS

Life

Το Θέατρο Δάσους ήταν γεμάτο με χιλιάδες πέτρες. Στον κεντρικό χώρο έχουν πάρει θέση οι διαγωνιζόμενοι που πρέπει σύμφωνα με τους κανόνες του τηλεπαιχνιδιού να τις γυρίσουν μια – μια για να βρουν από κάτω κάποιο τεκμήριο ή κάποιο στοιχείο για να περάσουν στο επόμενο αγώνισμα.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στη Θεσσαλονίκη προβλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο δίκτυο CBS, στο επεισόδιο του 33ού κύκλου της Αμερικανικής σειράς «Amazing Race» με εκατομμύρια θεατές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μάλιστα το συγκεκριμένο επεισόδιο του γνωστού αμερικανικού ριάλιτι περιπέτειας, στο οποίο οι ομάδες αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο, η μουσική που χρησιμοποιήθηκε «ντύθηκε» με τους ήχους αρχαίας λύρας από δύο Θεσσαλονικείς.

«Αυτό που κάναμε ήταν να παίζουμε μουσική με την αρχαία λύρα ενώ εξελισσόταν τα αγωνίσματα στο θέατρο, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Πυθίας, που είχε μόλις δώσει τον χρησμό στους παίκτες», λέει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Θεόδωρος Κουμαρτζής. Μουσικός και συνιδρυτής του Διαδραστικού Μουσείου Αρχαίων Μουσικών οργάνων Seikilo στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την Λίνα Παλερά, λυρίστρια και υπεύθυνη σπουδών της πρώτης παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας εκμάθησης αρχαίας λύρας (Lyre Academy.com), έκαναν διάσημη την αρχαία λύρα, καθώς η σύνθεσή τους μπήκε μέσω της πολυβραβευμένης σειράς στα σπίτια εκατομμύρια τηλεθεατών που παρακολουθούν φανατικά τη σειρά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.