Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται τη σταθερότητα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν και ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2023 εντούτοις έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε «απόλυτη επαγρύπνηση» και «δυναμική αναμονή» ενόψει των εκλογών.

Τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κόμμα του και τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, ξεκαθάρισε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στο Χαλάνδρι με θέμα «Ψηφιακή Επανάσταση: Κράτος φιλικό προς τους πολίτες».

Αν και ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2023 εντούτοις έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε «απόλυτη επαγρύπνηση» και «δυναμική αναμονή» ενόψει των εκλογών.

Μιλώντας σε προσυνεδριακή συζήτηση της ΝΔ στο Χαλάνδρι για την ψηφιακή διακυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε αναφορές στο εκλογικό αποτέλεσμα της Γαλλίας κάνοντας λόγο για μάχη που δεν είναι ιδεολογική αλλά μάχη μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων περί προόδου και συντήρησης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι διαμορφώνονται και τα πολιτικά διλήμματα στη χώρα μας. Σήμερα, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας, την προσαρμογή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι η μεγάλη μας παράταξη, είναι η Νέα Δημοκρατία» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Θέλω να κλείσω με μία παρατήρηση η οποία έχει να κάνει με τις διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία, έτσι όπως διαμορφώνονται σήμερα. Και νομίζω ότι εδώ η αναλογία είναι ενδιαφέρουσα, διότι αυτό το οποίο παρατηρούμε στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι και ευρωπαϊκό φαινόμενο. Αν δείτε τι γίνεται σήμερα στην Γαλλία θα διαπιστώσετε ότι ουσιαστικά η μάχη μεταξύ του Προέδρου Macron και της Marine Le Pen δεν είναι μια ιδεολογική μάχη. Είναι μια μάχη μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων περί προόδου και συντήρησης. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι διαμορφώνονται και τα πολιτικά διλήμματα στη χώρα μας. Πείτε μου εσείς αν όλα αυτά τα ωραία πράγματα που κάνουμε στο gov.gr έχουν κομματικό χρώμα. Αν είναι Δεξιά, αν είναι Κεντρώα, αν είναι Αριστερά. Δεν είναι ούτε Δεξιά, ούτε Κεντρώα, ούτε Αριστερά. Είναι σωστά και προοδευτικά. Είναι μέτρα που σέβονται τον πολίτη και είναι μέτρα που αποδεικνύουν ότι αυτή η παράταξη βάζει πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της».

Και προσέθεσε:

«Αυτές, λοιπόν, οι νέες διαχωριστικές γραμμές θα διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο και καθώς θα πηγαίνουμε και προς τις επόμενες εθνικές εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το ’23. Όμως, θέλω να επαναλάβω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ο κομματικός μας μηχανισμός να είναι σε απόλυτη εγρήγορση και να τελεί σε μια κατάσταση δυναμικής αναμονής και προετοιμασίας για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Διότι δεν είστε εδώ μόνο με την ιδιότητα των κομματικών στελεχών που συμμετέχουν σε μια κομματική εκδήλωση από κομματικό πατριωτισμό. Όχι. Είστε εδώ για να μπορείτε να μεταφέρετε το μήνυμα της κυβέρνησης στην κοινωνία. Αλλά για να μεταφέρετε και τα μηνύματα της κοινωνίας, μέσα από το κόμμα, στην κυβέρνηση. Γιατί αυτό σημαίνει σήμερα να μπορείς να έχεις την «υπερηφάνεια» να είσαι μέλος ενός μεγάλου προοδευτικού πατριωτικού κόμματος, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.grΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.