Μεταμόσχευση κερατοειδούς έσωσε την όραση 65χρονης στη Θεσσαλονίκη

Υγεία

Μια γυναίκα που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα όρασης θα μπορεί στο εξής να ξαναδεί χάρη στο πολύτιμο «δώρο» που της έκανε ένας συνομήλικός της. Ο 65χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και η μεταμόσχευση του κερατοειδούς έσωσε την όραση της γυναίκας!

Η 65χρονη υποβλήθηκε, χτες (09.03.2023), με επιτυχία σε μεταμόσχευση κερατοειδιούς, με μόσχευμα από τον συνομίλικό της που έφυγε από τη ζωή.

Τη μεταμόσχευση έκανε η ομάδα μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Χάρη στην κίνηση ύψιστης σημασίας και ανθρωπιάς εκ μέρους της οικογένειας του δότη, η 65χρονη λήπτρια, που ζει σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας και ταλαιπωρούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήδη αισιοδοξεί ότι η καθημερινότητά της θα βελτιωθεί.

Οι γιατροί προτρέπουν τους πολίτες να στηρίξουν τη μεταμοσχευτική δραστηριότητα, υπογραμμίζοντας ότι η διάδοση των μεταμοσχεύσεων εξαρτάται κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου.

To άρθρο Μεταμόσχευση κερατοειδούς έσωσε την όραση 65χρονης στη Θεσσαλονίκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *