Μελάνωμα: Το 90% των κρουσμάτων θεραπεύονται αν διαγνωστούν έγκαιρα

Υγεία

Το 90% των μελανωμάτων μπορούν να θεραπευτούν, εάν διαγνωστούν έγκαιρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι εφιστούν την προσοχή σε όλους μας, καθώς αύριο (5.5.2022) διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος.

Σύμφωνα με μελέτες, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των αλλαγών στον τρόπο ζωής. Το 90% αυτών μπορούν να θεραπευθούν εάν διαγνωστούν έγκαιρα.

Για αυτό και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος διοργανώνεται κάθε χρόνο, στις 5 Μαΐου, από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) η οποία έχει επεκταθεί και σε μήνα μελανώματος και καρκίνου του δέρματος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος, ενός κακοήθους όγκου του δέρματος και των σπλάχνων.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και τον Μάιο (σ.σ. ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος) οι επιστήμονες καλούν τους πολίτες να προσέξουν το δέρμα τους, να το προστατεύσουν με αντιηλιακά και να ελέγχουν κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που εντοπίζουν.

Στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, το νοσοκομείο Παπανικολάου λειτουργεί στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του:

  • Ιατρείο Μελανώματος & Καρκίνου του Δέρματος (Πλαστικής Χειρουργικής)
  • Ιατρείο Δυσπλαστικών Σπίλων & Μελανώματος (Δερματολογίας)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού επικοινωνώντας με το 14970 ή με e-rantevou (https://rantevou.gpapanikolaou.gr). Σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης λόγω περιορισμών Covid-19 ή επείγοντος μπορούν να επικοινωνούν καλώντας στο 2313307292.

To άρθρο Μελάνωμα: Το 90% των κρουσμάτων θεραπεύονται αν διαγνωστούν έγκαιρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.