Μειώθηκε η νοσηρότητα εξαιτίας του κορωνοϊού σε 22 περιφέρειες της Ρωσίας

Διεθνή


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, 16:09

Η νοσηρότητα εξαιτίας των μολύνσεων του νέου κορωνοϊού μειώνεται σε 22 περιφέρειες της Ρωσίας, ενώ αυξάνεται μόνο σε δύο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα, επισημαίνοντας ότι σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες η κατάσταση σταθεροποιείται.

Η Ποπόβα επισήμανε ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες παρατηρείται σταθερότητα και μείωση του αριθμού των μολύνσεων, που κυμαίνεται μεταξύ 19,9 έως 15,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Η κατάσταση που παρατηρείται στις περιφέρειες της χώρας διαφοροποιείται όσον αφορά στα κρούσματα που φτάνουν από 2 έως 50 ανά 100.000.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία, τις πρώτες δέκα μέρες του 2021, μειώθηκε κατά 16%.

Αναφερόμενη στον αριθμό των τεστ που γίνονται καθημερινά στη Ρωσία, η Ποπόβα τόνισε ότι, παρά τη μείωση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των εορτών, τα τεστ εξακολουθούν να γίνονται στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια των εορτών πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 3.000.000 τεστ.

Επίσης περισσότεροι από 900.000 Ρώσοι που είχαν επαφές με άτομα που μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η Ποπόβα επισήμανε ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετες κλίνες για ασθενείς που μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, ενώ ανέφερε ότι τις πρώτες δέκα ημέρες του χρόνου έγιναν 64.000 τηλεφωνικές κλήσεις, στις περισσότερες από τις οποίες οι πολίτες ζητούσαν να ενημερωθούν για τα μέτρα προφύλαξης και όχι για το τι πρέπει να κάνουν λόγω συμπτωμάτων.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, 16:15

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *