«Μαρτυριάρης» ο Πριγκόζιν – Πρότεινε να αποκαλύψει στους Ουκρανούς τις ρωσικές θέσεις στην Μπαχμούτ

Διεθνή

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης «Wagner», έχει κόψει πλέον κάθε γέφυρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα μάλιστα με την Washington Post, προσφέρθηκε να αποκαλύψει στην Ουκρανία τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων. Η Washington Post επικαλείται έγγραφα που διέρρευσαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ώρα που οι άνδρες της μισθοφορικής οργάνωσης πέθαιναν κατά χιλιάδες στη μάχη για την κατάληψη του Μπαχμούτ, τον Ιανουάριο, ο Πριγκόζιν προσφέρθηκε να αποκαλύψει στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων με αντάλλαγμα οι ουκρανοί διοικητές να αποσύρουν τους στρατιώτες τους γύρω από την περιοχή του Μπαχμούτ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ουκρανία απέρριψε την πρότασή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προσφορά του Πριγκόζιν έγινε μέσω των επαφών του με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.

Συγκρατημένα αισιόδοξο το Κίεβο για το Μπαχμούτ

Την ίδια ώρα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χαιρέτισαν τις πρόσφατες επιτυχίες τους γύρω από το Μπαχμούτ ως την πρώτη επιτυχημένη αντεπίθεσή τους στη μάχη εναντίον των ρωσικών δυνάμεων που πολεμούν για τον έλεγχο της πόλης. Όμως το Κίεβο ανακoίνωσε επίσης πως η κατάσταση στο Μπαχμούτ είναι δύσκολη. Προειδοποίησε ακόμη πως η Μόσχα δεν έχει αλλάξει το στόχο της να καταλάβει την πόλη και στέλνει στρατεύματα στα περίχωρα του Μπαχμούτ.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα πως άρχισαν να ασκούν πίεση στις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα και γύρω από το Μπαχμούτ έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών, ενώ η Μόσχα παραδέχθηκε πως οι δυνάμεις της έχουν οπισθοχωρήσει βόρεια της πόλης.

«Τα στρατεύματά μας προχωρούν προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ και αυτή είναι η πρώτη επιτυχία των επιθετικών ενεργειών για την υπεράσπιση του Μπαχμούτ», ανέφερε σε δήλωσή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκιι, αρχηγός των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων.

«Οι λίγες τελευταίες ημέρες έδειξαν πως μπορούμε να προχωρήσουμε και να καταστρέψουμε τον εχθρό ακόμη και σε τέτοιες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», δήλωσε. «Δίνουμε μάχη με λιγότερους πόρους απ’ ό,τι ο εχθρός. Ταυτόχρονα είμαστε ικανοί να καταστρέφουμε τα σχέδιά του», πρόσθεσε.

Το Κίεβο αναμένεται να εξαπολύσει σύντομα μεγάλη αντεπίθεση για να προσπαθήσει να ανακαταλάβει εδάφη που ελέγχονται από τους Ρώσους, όμως ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως τα κέρδη γύρω από το Μπαχμούτ δεν σημαίνουν πως έχει αρχίσει η ευρεία αντεπίθεση.

Η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαιλάρ δήλωσε πως οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται μέσα και γύρω από το Μπαχμούτ και ότι «όλα» είναι δύσκολα εκεί.

«Οι Ρώσοι δεν έχουν αλλάξει τους στόχους τους. Στέλνουν επιθετικά στρατεύματα στα περίχωρα του Μπαχμούτ», έγραψε η υφυπουργός στη Telegram.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από το πεδίο της μάχης.

To άρθρο «Μαρτυριάρης» ο Πριγκόζιν – Πρότεινε να αποκαλύψει στους Ουκρανούς τις ρωσικές θέσεις στην Μπαχμούτ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *