Μάντζος: Στρατηγική σχέση με το Ισραήλ δεν σημαίνει αγνόηση των δικαίων ιστορικών αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού

Υγεία

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κ.Μητσοτάκη στο Ισραήλ και τη συνάντηση του με τον ομόλογό του Μπ. Νετανιάχου, σχολίασε με ανάρτησή του ο Δημήτρης Μάντζος, αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την εξωτερική πολιτική.

Ο κ. Μάντζος τόνισε ότι “στρατηγική σχέση με το Ισραήλ δεν σημαίνει αγνόηση των δικαίων ιστορικών αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού. Το νόμιμο δικαίωμα άμυνας του Ισραήλ απέναντι στην αποκρουστική τρομοκρατία της Χαμάς και η απαίτηση για απόδοση των ομήρων, δεν συγχωρούν λευκή επιταγή για εκδικητικό πόλεμο χωρίς όρια και πρόκληση συνθηκών ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης εις βάρος του συνόλου των Παλαιστινίων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ και η συνάντησή του με τον Μπ. Νετανιάχου, οφείλουν να ενταχθούν σε μια συνεκτική εθνική στρατηγική για την κρίση στη Μέση Ανατολή, που δεν θα παραβλέπει τα εθνικά μας συμφέροντα, ούτε όμως και την πραγματική κατάσταση στο πεδίο. “Ούτε μπορεί, εξ αιτίας της κρίσης, να γίνει ανεκτή η εγκατάλειψη του διαλόγου για ειρηνική επίλυση στη βάση της αναγνώρισης δυο κρατών στην περιοχή” πρόσθεσε ο Δημήτρης Μάντζος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα οφείλει να μείνει αυθεντικός εκφραστής και ανεπιφύλακτος υπερασπιστής του διεθνούς δικαίου και των αρχών του ανθρωπισμού.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *