Λουκέτα σε 17 επιχειρήσεις στη Ζάκυνθο από την ΑΑΔΕ

Οικονομία

«Λουκέτο» για 48 ώρες και τα αντίστοιχα πρόστιμα επέβαλε σε 17 επιχειρήσεις, κυρίως εστίασης, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ που βρίσκεται στο νησί και διεξάγει ελέγχους.

Τα 17 «λουκέτα» μπήκαν σε μία μόνο μέρα ελέγχων. Η πλειονότητα των παραβάσεων αφορούσε στη μη έκδοση αποδείξεων, ενώ αρκετά καταστήματα δεν διαβίβαζαν τις αποδείξεις μέσω του e-send. Οι έλεγχοι των κλιμακίων, τα οποία έχουν πάει στη Ζάκυνθο από άλλες περιοχές, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, χθες συνελήφθη το πρωί στη Ζάκυνθο από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ιδιώτης επιχειρηματίας ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματιών που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί, σύμφωνα με την οποία ο αξιωματικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά ώστε να μην προβαίνει σε συνεχείς ελέγχους στα καταστήματά τους και να μη βεβαιώνονται σχετικές παραβάσεις, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο αξιωματικός συνεργαζόταν με τον ιδιώτη επιχειρηματία και ενεργούσε κατ’ εντολή του στοχευμένους ελέγχους στα καταστήματα άλλων επιχειρηματιών του νησιού, ενώ επιπλέον ο ιδιώτης προέβαινε και σε εκβιασμούς σε βάρος τους, μέσω τρίτων ατόμων.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, από την προανακριτική έρευνα, μέσω της συλλογής των απαραίτητων στοιχείων και με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, διακριβώθηκε η πλειονότητα των καταγγελλομένων, ενώ διαπιστώθηκε και η λήψη μέτρων προστασίας και αντιπαρακολούθησης από τον αξιωματικό.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο νησί, συνελήφθη ο αξιωματικός μετά από συνάντηση που είχε με καταγγέλλοντα, καθώς και ο ιδιώτης επιχειρηματίας, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– το χρηματικό ποσό των 4.150 ευρώ,

– 3 κινητά τηλέφωνα,

– ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους -16,7- γραμμαρίων και

– απόκομμα σελίδας ημερολογίου με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *