Κώστας Καζάκος: Συλλυπητήρια ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του ηθοποιού

Πολιτική

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου

Για ένα άνθρωπο πληθωρικό και ευθύ που δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον του για τα δημόσια πράγματα, κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης που συνδύαζε με δυναμισμό την καλλιτεχνική με την πολιτική δραστηριότητα», τονίζει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Από την παράσταση “Η μικρή μας πόλης” μέχρι τον Μπέκετ και τους αρχαίους Έλληνες τραγικούς, προσδιόριζε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο τα μεγάλα θεατρικά κείμενα, αφήνοντας εποχή με τις ερμηνείες του.

Στο “Μεγάλο μας τσίρκο” εν μέσω δικτατορίας, σε κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, έχοντας στο πλευρό του την Τζένη Καρέζη, πραγματοποίησε μια πράξη αντίστασης στο ελληνικό θέατρο με συγκλονιστική απήχηση. Η έμπνευσή του για την υλοποίηση αυτής της παράστασης αποδείχθηκε τομή στην ιστορία του πολιτικού θεάτρου της Ελλάδας.

Άνθρωπος πληθωρικός και ευθύς δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον του για τα δημόσια πράγματα, καταφέρνοντας να αποτελεί μια φωνή που απηχούσε πάντα το ευρύτερο λαϊκό αίσθημα».

«Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους φίλους του», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.