Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Γεννήθηκε και πέμπτο μωρό από παρένθετη μητέρα

Ελλάδα

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο το πρωί της Πέμπτης (17/08) στο νοσοκομείο Χανίων από παρένθετη μητέρα, η οποία νοσηλεύεται στην μαιευτική κλινική. Πρόκειται για το πέμπτο μωρό από την τέταρτη μητέρα που γεννιέται μέσα σε μία εβδομάδα, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης εμπορίας βρεφών με εμπλοκή κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Κρήτη. 

Τα πέντε μωρά φιλοξενούνται στη μονάδα νεογνών του ιδρύματος και δέχονται και αυτά όπως και οι γυναίκες που τα κυοφόρησαν την φροντίδα και την αγάπη γυναικολόγων, ψυχολόγων, μαιών και παιδιάτρων του νοσοκομείου.

Παράλληλα, η διοίκηση σε συνεργασία με τους διευθυντές των κλινικών, βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε οι γονείς να πάρουν στα σπίτια τους τα μωρά, εφόσον τα έχουν αποκτήσει με νόμιμο τρόπο μέσω των παρένθετων μητέρων.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, για όλα τα μωρά που γεννήθηκαν στα Χανιά έχει υπάρξει ενδιαφέρον από ζευγάρια στο πλαίσιο συμφωνιών μέσω της κλινικής, αλλά εκκρεμούν τα τεστ DNA ώστε να διαπιστωθεί αφενός εάν ήταν όντως δικά τους τα έμβρυα και αφετέρου ο έλεγχος όλων των δικαιολογητικών (δικαστικές αποφάσεις, συμφωνία για κυοφορία) ώστε να διαπιστωθεί ότι η διαδικασία έχει γίνει νόμιμα.

Πάντως, ο αριθμός των γεννήσεων είναι ενδεικτικός των πρωτοφανών διαστάσεων που έχει λάβει η συγκεκριμένη υπόθεση που συγκλονίζει τα Χανιά.

Τέσσερις προφυλακίσεις

Σημειώνεται ότι στις φυλακές Χανίων και Νεάπολης Λασιθίου οδηγήθηκαν τα τέσσερα άτομα που κρίθηκαν προφυλακιστέα για την υπόθεση εμπορίας βρεφών στην Κρήτη.

Πρόκειται για τον 73χρονο γιατρό, ιδιοκτήτη της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τον 44χρονο εμβρυολόγο που εργαζόταν στη μονάδα, τη 41χρονη γραμματέα της μονάδας και μία 38χρονη αλλοδαπή, η οποία φέρεται να έκανε τις συνεννοήσεις με τις παρένθετες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, γιατρός και εμβρυολόγος κρατούνται στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, στην Αγυιά, ενώ η γραμματέας της μονάδας και η αλλοδαπή μεσίτρια οδηγήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Νεάπολης Λασιθίου.

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα που είχαν προσαχθεί, η μαία της μονάδας και η βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Και οι οκτώ αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτές της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της παραποίησης ιατρικών δεδομένων.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *