Κόκκινος συναγερμός για τον καύσωνα στην Βρετανία – Περιμένουν ρεκόρ 43 βαθμών – Ειδικοί: Θα πεθάνουν ακόμα και υγιείς

Διεθνή

Δραματική είναι η κατάσταση στην Βρετανία με το κύμα καύσωνα να σαρώνει την χώρα και να υπάρχει πρόβλεψη για αύριο για 43 βαθμούς Κελσίου που είναι ρεκόρ όλων των εποχών για την χώρα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 38,7 βαθμοί Κελσίου και καταγράφηκε στο Κέιμπριτζ τον Ιούλιο του 2019.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι σε κόκκινο συναγερμό και επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν και ατομικά μέτρα προστασίας ακόμα και υγιείς άνθρωποι θα πεθάνουν από την ζέστη. 

Δρομολόγια τρένων έχουν ακυρωθεί, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με αποτέλεσμα να ακυρώνονται πολλά προγραμματισμένα ραντεβού, τα σχολεία έκλεισαν. Επίσης από την Κυριακή οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση για τηλεργασία όπου είναι εφικτό.

Επίσης, οι αρχές καλούν τους πολίτες να μην αναζητήσουν δροσιά σε λίμνες και ποτάμια γιατί ακόμα και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Κάποιοι ωστόσο κάνουν ηλιοθεραπεία στον Τάμεση…REUTERS/Toby Melville

 

Όπως εξηγούν οι ειδικοί όταν υπάρχει κόκκινος συναγερμός για ακραία καιρικά φαινόμενα αυτό σημαίνει ότι απειλούνται άμεσα ανθρώπινες ζωές.

To άρθρο Κόκκινος συναγερμός για τον καύσωνα στην Βρετανία – Περιμένουν ρεκόρ 43 βαθμών – Ειδικοί: Θα πεθάνουν ακόμα και υγιείς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.