Κωστής Χατζηδάκης στο Live News: «Τα 2/3 των συνταξιούχων θα ωφεληθούν από τις αυξήσεις»

Πολιτική

Στις αυξήσεις των συντάξεων, αλλά και στην ενεργειακή κρίση αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκπομπή Live News.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 και μετά δίνει μόνο αυξήσεις σε συντάξεις και έχουμε μία αντιπολίτευση να μας κουνάει το δάχτυλο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και μίλησε για την αύξηση των συντάξεων όσων είχαν ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών. «Τα 2/3 των συνταξιούχων θα ωφεληθούν από τις αυξήσεις. Θα υπάρχουν συνταξιούχοι που μπορεί να δουν στις τσέπες τους άλλη μία σύνταξη». 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης η επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης θα φτάσει τα 0,25 ευρώ το λίτρο, ενώ φεύγει η επιδότηση των 0,15 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης.
«Έχουμε βρεθεί σε ένα πρωτοφανές σκηνικό. Είναι ακόμα μία διεθνής κρίσης μετά τον κορονοϊό και προσαρμοζόμαστε κάθε μέρα. Είναι λογικό με τις προσαρμογές που γίνονται να τροποποιούνται και οι πολιτικές», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο Live News.

Όπως τόνισε ο υπουργός, κάποια από τα μέτρα θα ξεκινήσουν άμεσα. Στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα μπει το επίδομα μητρότητας και η κατάργηση παρακρατήσεων για τους δημόσιους υπαλλήλους. Μετά τα Χριστούγεννα ακολουθεί η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος και έπεται με το νέο έτος η καταβολή των αυξημένων συντάξεων, η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και η καταβολή της τέταρτης δόσης επαναϋπολογισμού των συντάξεων βάσει του νόμου Βρούτση.

 

To άρθρο Κωστής Χατζηδάκης στο Live News: «Τα 2/3 των συνταξιούχων θα ωφεληθούν από τις αυξήσεις» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.