Κουτσούμπας: Δριμεία επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τη Μακρακώμη

Πολιτική

«Για να αρχίσει κάτι να αλλάζει και να ανοίξει επιτέλους ο δικός μας ελπιδοφόρος δρόμος, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας, μπορεί να γίνει μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες. Και στις εκλογές που έτσι κι αλλιώς έχουμε μπροστά μας. Και όχι μένοντας στην αναμονή πότε θα έρθει ένας νέος ή παλιός “σωτήρας” να μας σώσει, γιατί τέτοιοι ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ποτέ. Υπάρχει μόνο ο λαός που μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στη Μακρακώμη.

Ανέφερε ότι συνιστά ανασφάλεια και αστάθεια για το λαό «η πολιτική σταθερής και αναβαθμισμένης εμπλοκής της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία» με την αποστολή στρατιωτικού πολεμικού υλικού, την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών υποδομών και «με την ετοιμότητα αποστολής τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων σε χώρες με μέτωπο στην Ουκρανία». «Η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο διερχομένων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, τις «ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την βάση της Αλεξανδρούπολης, που έχει κεντρικό ρόλο στην προώθηση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων προς την Ουκρανία».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι «πάνω στο τραπέζι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται και οι προσπάθειες ενός επώδυνου συμβιβασμού για τη συνεκμετάλλευση – συνδιαχείρηση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Κι αυτή την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων η αστική τάξη, οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ, την ετοιμάζουν έτσι κι αλλιώς στο παρασκήνιο, όπως κι αν εξελιχθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε με ένα θερμό επεισόδιο, είτε με πιο σοβαρή κρίση».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.