Κουτσούμπας για υποκλοπές: «Αποκλείεται να μην ήταν ενημερωμένος ο Μητσοτάκης» – «Πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Εκλογές 2023: Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά το debate των πολιτικών αρχηγών ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο ασφυκτικό πλαίσιο της τηλεμαχίας, τονίζοντας πως το ΚΚΕ είχε κάνει πρόταση στη διακομματική επιτροπή να αλλάξει «το στυλ του ασφυκτικού χρόνου και των παράλληλων μονολόγων». 

Το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξήχθη η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, στηλίτευσε στην πρώτη του συνέντευξη μετά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Είναι ασφυκτικά τα όρια που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή, το άγχος του ρολογιού των λίγων δευτερολέπτων, που πρέπει να αναπτύξεις θέσεις του κόμματος, να δώσει ο καθένας επιχειρήματα. Υποτίθεται ότι γίνεται για να ενημερωθεί και να κρίνει ο λαός που θα ψηφίσει. Σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια δεν είναι δυνατό να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

«Προσκλήσεις για κυβέρνηση μούφα από τον Τσίπρα»

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, συνεχώς απευθύνεται στο ΚΚΕ κάνοντας λόγο για μία κυβέρνηση μούφα, δήθεν προοδευτική».

Σε ό,τι αφορά με τη συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες, υπογράμμισε ότι «μία κυβέρνηση την στηρίζεις ή την ανέχεσαι εάν έχεις στις προγραμματικές δηλώσεις μία κοινή κατεύθυνση. «Δεν ανέχεσαι μία κυβέρνηση για δύο τρία ζητηματάκια», συμπλήρωσε.

«Δεν δίνουμε στήριξη ούτε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση»

«Εφόσον δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνουμε στήριξη ή ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιο πρόσημο κι αν έχει, όποια κι αν είναι αυτή, στα πλαίσια αυτού του συστήματος. Όταν ο λαός αποφασίσει να ενισχύσει το ΚΚΕ όχι μόνο εκλογικά, αλλά να συμπαρασταθεί, να βρίσκεται δίπλα του για να πάμε σε άλλη οικονομία, άλλη κοινωνία, άλλη πορεία ανάπτυξης, που βρίσκεται στον αντίποδα αυτού που πιστεύουν οι άλλοι. Δηλαδή πρέπει να φύγουμε από το σύστημα που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα τους τελευταίους πέντε αιώνες, το καπιταλιστικό σύστημα», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί πλήρως»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από το κόμμα που ήταν στις αρχές, από ένα μικρό κόμμα έφτασε να γίνει κυβερνητικό κόμμα. Έχει μεταλλαχθεί πλήρως. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι είναι ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κι εμείς πλέον αντιμετωπίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αστικό κόμμα, όχι ως ένα τυχοδιωκτικό αριστερπύτσικο κόμμα, που έλεγε κάποτε» τόνισε.

«Αδιανόητο να μην ήξερε ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως πίσω από τις υποκλοπές υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. «Είναι αδιανόητο να μην ήξερε ο πρωθυπουργός. Αποκλείεται να μην ήταν ενημερωμένος, άλλο το πώς το χειρίστηκε ή δεν ήθελε να το διαχειριστεί έτσι ή δεν έδωσε τόση σημασία. Δεν τον αθωώνω τώρα, αλλά ο καθένας σκέφτεται ότι θέλει. Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να μην ήξερε», σχολίασε.

Εθνικές Εκλογές 2023Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *