Κουρουμπλής: Ο Ανδρουλάκης μόνος του έθεσε το ζήτημα κυβέρνησης ειδικού σκοπού όταν μίλησε για φυλακές

Πολιτική

Για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες και για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού λίγες μέρες πριν τις εκλογές αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπής, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.
O Παναγιώτης Κουρουμπής μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή Live News για την κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία μετά τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, λέγοντας πως ελπίζει πως θα γίνει το αυτονόητο και θα σταματήσουν αυτά τα περιστατικά.

«Δεν υπάρχει Έλληνας που να διαφωνεί πως η οπουδήποτε κυβέρνηση και η ελληνική πολιτεία  θα πρέπει να έχει μία αυστηρή στάση απέναντι στα ζητήματα που τεκμηριώνονται ιδιαίτερα από την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2019 και ήταν προϊόν μίας τεκμηριωμένης προσπάθειας της προηγούμενης κυβέρνησης. Από τη στιγμή που πήγε ο υπουργός Εξωτερικών, θεωρώ πως θα γίνει το αυτονόητο».

Αναφορικά με την κυβέρνηση ειδικού σκοπού, στην οποία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως το θέμα το έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και όχι ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ήμουν χτες με έναν συνυποψήφιό μου από τη ΝΔ και έλεγε πως τα ζητήματα των υποκλοπών έχουν πλέον, ξεπεραστεί. Η υπόθεση της Δημοκρατίας και των θεσμών είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο και ακρογωνιαίο ζήτημα της Δημοκρατίας. Ο κ. Ανδρουλάκης μόνος του έθεσε το ζήτημα, την ημέρα που μίλησε για φυλακές. Το βράδυ που τελειώσει όλη αυτή η διαδικασία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, ποιος θα πάρει την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές εάν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση; Όποιος το κάνει θα αυτοκτονήσει πολιτικά. Θα πάθει ό,τι έπαθε και το Κουμμουνιστικό Κόμμα στη Πορτογαλία», είπε αρχικά.

«Ηττοπάθεια η συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη στο Θησείο και όχι στο Σύνταγμα»
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ΚΚΕ και στο εάν θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση μαζί τους.

«Το Κουμμουνιστικό Κόμμα έχει μεγάλη ιστορία και αγώνες και είμαι ένας από τους ανθρώπους που ποτέ δεν στάθηκε εναντίον του, σε όλη μου την πολιτική διαδρομή. Μπορεί να βολεύει τη ΝΔ αυτά που λέει το ΚΚΕ αλλά όταν θα έρθει η ώρα να πάρουν ευθύνη γιατί θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, στην προγραμματική σύγκλιση της οποίας θα πρέπει να μπουν και όροι του ΚΚΕ για καλύτερους όρους διαβίωσης του λαού. Και θα το πετάξει στη θάλασσα και θα σύρει τον λαό σε δεύτερες εκλογές; Όταν αύριο ο Τσίπρας θα είναι πρώτος και θα κληθεί το ΚΚΕ να λάβει μέρος σε μία προγραμματική σύγκλιση που θα βελτιώνει τις συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού, τότε θα βρεθεί στο δίλλημα ή να υπερασπιστεί τα κοινωνικά ζητήματα μίας χώρας ή θα πάει  σε εκλογές για να βγει ο Μητσοτάκης».

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής εκτιμά πως τα ποσοστά της ΝΔ θα πέσουν κάτω από το 30% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάνω από το 32%.

«Ακόμη και το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει συγκέντρωση στο Θησείο και όχι στο Σύνταγμα είναι μία ηττοπάθεια. Ήδη, αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη. Ένα εκατομμύρια άνθρωποι δουλεύουν με μερική απασχόληση. Αυτοί θα πάνε  να ψηφίσουν ΝΔ; Θα πάνε οι συνταξιούχοι; Εάν γίνει αυτό που λένε τα γκάλοπ, πως θα πέσουν τα ποσοστά τότε θα είναι ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πέσει κάτω από το 32%. Η ΝΔ θα πέσει κάτω από το 30%».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *