Κορωνοϊός: Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι δεκάδες ασθενείς με Covid-19 παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, πολλοί από αυτούς ακόμη για πολλές ημέρες.

Όπως είπε ο κ. Γιαννάκος, «σήμερα μάς έγιναν καταγγελίες για διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ και δεν το πιστεύαμε με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου […] Δεκάδες βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, πολλοί εξ αυτών επί ημέρες».

«Με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας οι ΜΕΘ δεν πιέζονται. Σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου λειτουργούν 692 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Καλυμμένες είναι οι 613 κλίνες και κενές οι 79. Είναι λάθος η αντίληψη ότι έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω της μετάλλαξης Όμικρον κι ότι ξεμπερδεύουμε με το κορωνοϊό. Αυτό οδηγεί σε χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων προστασίας. Δεν μπορεί να λέγεται μια τέτοια άποψη με γεμάτα τα νοσοκομεία, κοσμοσυρροή στα ΤΕΠ κορωνοϊού, υπερδιπλάσιες εισαγωγές και δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ», επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *