Κορωνοϊός – «Κανείς ασθενής μόνος»: Το δίκτυο ιατρών της γειτονιάς, στη μάχη κατά της πανδήμιας

Ελλάδα

Με σύνθημα κανείς ασθενής μόνος, και κανείς χωρίς την αναγκαία φροντίδα, το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την COVID-19, εισέρχεται δυναμικά στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

Το δίκτυο συγκρότησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Από σήμερα, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στους δεκάδες γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά που είναι ενήμεροι για την αντιμετώπιση της COVID-19 λοίμωξης, με βάση τα επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, υπό την καθοδήγηση της Ομάδας Εργασίας του ΙΣΑ, του ΙΣΠ και του ΕΟΔΥ. Οι πολίτες έχουν πρόσβαση στους γιατρούς του Δικτύου είτε μέσω της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (isathens.gr) όπου αναγράφονται τα στοιχεία των ιατρών που συμμετέχουν στο Δίκτυο, στις διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες, στο πλαίσιο της σύμβασής τους, οι δε πιστοποιημένοι ως ιδιώτες ιατροί.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *