Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στις 19:00 για τους εμβολιασμούς

Πολιτική

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, σε ορισμένες ομάδες εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει συγκεκριμένα πεδία υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, καθώς η νέα μετάλλαξη Δέλτα έχει επιφέρει αύξηση στα κρούσματα και στη χώρα μας, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες.

Παράλληλα, γρίφος αποτελεί για την κυβέρνηση το μοντέλο που τελικώς θα ισχύσει για τους κλειστούς χώρους. Συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν τη ζυγαριά των αποφάσεων να γέρνει προς τη χρονική μετάθεση εφαρμογής των μέτρων, τουλάχιστον κατά μια εβδομάδα, αντί για την πρεμιέρα της 15ης Ιουλίου, η οποία συμπεριλαμβανόταν στις κυβερνητικές ανακοινώσεις προ δεκαπενθημέρου.

Από την άλλη αυξάνονται οι υποστηρικτές της εναλλακτικής λύσης, την οποία εγκαίρως είχε δημοσιοποιήσει το CNN Greece, για κλειστούς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Δηλαδή στο άνοιγμα της αυλαίας την ερχόμενη Πέμπτη, να υπάρχει διαθέσιμη η επιλογή στην ειδική πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ, για τους επαγγελματίες, που θα θελήσουν να παράσχουν υπηρεσίες και σε ανεμβολίαστους με την επιδείξη αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου.

Στο τραπέζι είναι η εισήγηση, που κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν συγκεντρώνει οι πολλές πιθανότητες, για την έναρξη λειτουργίας των κλειστών χώρων που διαθέτουν τα καταστήματα εστίασης, με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Η υιοθέτησή του, ενέχει επιδημιολογικό ρίσκο και ταυτόχρονα περισσότερες ανάγκες στο ελεγκτικό κομμάτι, σε ένα δρακόντειο πλαίσιο που προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα και αυστηρές διοικητικές καμπάνες για τους παραβάτες επιχειρηματίες αλλά και τους πελάτες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *